75-годишен силистренец преплува 20 км

Ветеранът Ангел Милков поема предизвикателството в навечерието на празника на града

75-годишен силистренец преплува 20 км | StandartNews.com

75-годишен българин постави своеобразен рекорд, като преплува дистанцията от 20 километра в открит басейн за 7 часа, 45 минути и 43 секунди.
Силистренецът Ангел Петков е добре познат в средите на българския спорт. Той започнал да тренира плуване на 12 години и има дълга кариера като състезател и треньор във водните спортове. Бил е наставник на националния отбор по плуване в Оман и е успял да изведе тима от 23 на 2 място в състезаниета на Арабската лига по плуване.

Дългото плуване на бай Ангел е поредното  предизвикателство, в което белокосият ветеран излиза като победител. Миналата година пак в началото на септември той преплува в градския басейн в Силистра разстоянието от 10 километра. Тази година решението му бе да регистрира плуване на 15 километра, но достигнал целта си, ветеранът обясни че има сили да навърти още 5 километра.

Според специалисти постижението на Ангел Петков е рекорд, достоен за Гинес, но той няма да бъде регистриран, защото не е кандидатствал за това. Личното достижение на 75-годишния ветеран обаче е документирано от председателя на  републиканската съдийска колегия по плуване  Велислав Цеков. За него ще бъдат уведомени европейските и световни организации по плуване за ветерани.

Пред съгражданите си Петков вече обяви, че поема предизвикателството преди празника на Силистра, който се чества на 14 септември, Кръстовден, и посвещава успеха си на  добруджанския град и неговите хора.  

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай