60 хиляди книги от библиотеката в Разград прочетени през 2018-та

През 2018  библиотека "Проф. Боян Пенев" в Разград е обогатила книжния си фонд с нови 3 хиляди  единици,

60 хиляди книги от библиотеката в Разград прочетени през 2018-та | StandartNews.com

 

60 хиляди тома  са били заети и прочетени от читатели на регионалната  библиотека „Професор Боян  Пенев“  в Разград през изминалата 2018 година.Книгохранилището в лудогорски град разполага с 240 хиляди заглавия, като всяка четвърта книга от тях е била у читател в последните 12 мсеца, съобщават от пресцентъра на  културната институция.

През 2018  библиотеката е обогатила книжния си фонд с нови 3 хиляди  единици, като 2 700 от тях са  заглавия на книги, а останалите  300 носители на информация предлагат съдържание в електронен вид или под формата на периодика.В този период са егистрирани  2 300 нови читатели, като  близо половината от тях са деца до 14 години.

 

Директорът на библиотеката Жанета Александрова  съобщи, че книгохранилището  в Разград участва в три международни програми и в над 10 национални  и местни проекта, свързани с развитието на библиотечните услуги. Целта е регионалната библитека „Проф. Боян Пенев“ да   продължи да играе ролята на духовно средище за местната общност и да  предлага все повече услуги, свързани със съвремения начин на търсене и  ползване на информация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай