50 тона пелети изгоряха в Кърджалийско

50 тона пелети изгоряха в Кърджалийско | StandartNews.com

50 тона пелети са изгорели при пожар в хале в село Кирково, съобщават от ОД на МВР Кърджали. Огънят лумнал около 7 часа. Седем огнеборци от службата в Подкова и участъка в Бенковски загасили пожара. Дежурна оперативна група от РУ-Кирково е извършила оглед на мястото на произшествието. Образувано е досъдебно производство и се изясняват причините за произшествието.

През миналите дни са се запалили и две къщи. В село Бенковски огънят, унищожил 120 кв. м покривна конструкция и покъщнина. По първоначални данни причина за произшествието е късо съединение в електрическата инсталация. Образувано е досъдебно производство. Къща е горяла и в крумовградското село Пашинци.

Изгорели са покривна конструкция, спомагателна селскостопанска постройка, 10 куб. м дърва за огрев. Човешка небрежност е причинила запалването.

От полицията съобщават, че 36 декара сухи треви и храсти са изгорели в землището на село Дъждино. Шестима огнеборци от службата в Кърджали локализирали и загасили пламъците. Още на десет места в областта са горели сухи треви и храсти. Пожарите са били загасени от 28 огнеборци, няма нанесени щети.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай