110 полицаи охраняват по Великден в Кърджали

Полицаите ще бъдат ангажирани в опазването на реда и пътна безопасност в дните около Великден в Кърджалийско

110 полицаи охраняват по Великден в Кърджали | StandartNews.com

110 служители от Охранителна и Пътна полиция в ОД на МВР-Кърджали ще бъдат ангажирани в опазването на обществения ред и мерките за пътна безопасност по време на почивните дни около Великден в Кърджалийско. Засилено ще бъде полицейското присъствие на места с очаквано струпване на хора – храмове и параклиси, автогари и пазари.
           
Полицейски екипи ще охраняват всички публични прояви, свързани с Великденските богослужения  в църквите в областта, съобщи главен инспектор Тодор Ригов, началник на сектор в отдел „Охранителна полиция“ в ОД на МВР Кърджали. Той уточни, че местата за богослужение са локализиран, проверяват се също оръжейни магазини с цел ограничаване продажба на пиротехнически средства на непълнолетните лица. Главен инспектор Валентин Карев, началник на сектор в РДПБЗН-Кърджали обясни, че са извършени проверки по храмове и местата за настаняване за недопускане на пожари и безопасно поведение.
            
Бе посочено, че в дните 28 и 29 април с очаквана най-висока интензивност на движението са планирани специализирани операции за безопасно движение по пътищата на област Кърджали. Инспектор Велко Аврамов, заместващ началника на сектор "Пътна полиция" коментира, че полицейски сили ще извършват контрол по главните пътища и на входните и изходните артерии на големите населени места и в районите с концентрация на пътни произшествия в областта. Ще бъде осъществен контрол както на водачите, така и на пешеходците. Полицаите ще извършват също проверки за правоспособността на водачите, употреба на алкохол и наркотични вещества.
 
Активно ще се използват всички способи за контрол на скоростта. На  кръстовището до село  Глухар по пътя Кърджали–Маказа ще бъде поставена стационарна камера, така че  контролът да бъде всеобхватен, съобщи инспектор Велко Аврамов. Във връзка с тeжкия инцидент  на 14 април на път I -5 в района на село  Загорско, при който загина 6-месечно бебе, бе заявено, че вече е изпратено сигнално писмо до ОПУ-Кърджали като по преценка на стопанина на пътя да постави ограничение на скоростта на движение.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай