100 души под карантина в Монтанско

Хората са се завърнали от Италия

100 души под карантина в Монтанско | StandartNews.com

Под домашна карантина в Монтанско са около 100 души, които са се завърнали от Италия. Това съобщават от регионалната здравна инспекция в града.

В Италия заради COVID-19 временно се разпускат работници във фирми и офиси. Поради тази причина много българи, работещи там, се зъвръщат в страната ни. От РЗИ обявиха, че постоянно се мени броят на хората под карантина. Здравните власти уточняват, че в областта все още няма регистриран случай на заразен с коронавирус.

Охраната на МБАЛ "Д-р Стамен Илиев" в Монтана е усилена с допълнителни постове поради опасността от разпространение на коронавируса. С усилването на охраната стриктно ще се спазва наложената от здравното министерство карантина. Спрени са плановите операции в болницата, а свижданията са забранени. Нови пациенти в момента се приемат само при спешни случаи и необходимост от операции. Ограничено е масовото присъствие на хора при изписване на бебета, обявиха от лечебното заведение.

В Инфекциозното отделение на болницата има 22 легла, но малко от тях са заети с пациенти. Обособени са три отделни стаи с по три легла, които са изолирани от останалите в отделението и в тях може да бъдат настанени болни с коронавирус, ако се появят такива, обявиха от ръководството на болницата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай