Четвъртък,

Анкета

 

Ако се направи класация на най-бързо развиващите се сфери на дейност в областта на услугите за последното десетилетие, то културно-историческият туризъм със сигурност ще заеме челно място. Нещо повече – с двуцифрения ръст през последните години този сегмент се очертава като основа за преформатиране на туристическата ни стратегия. Визитната картичка на страната ни вече не са само дюните по морето или слънцето, което се оглежда в ски пистите. За последните 10 години България се изкачи на водещо място в европейската съкровищница и се превърна в предпочитана дестинация четири сезона, благодарение на културно- историческия туризъм.

Кои са Чудесата на десетилетието? Изборът е ваш, драги читатели на Стандарт.

В навечерието на 10-годишния юбилей на най-голямата национална кампания за съхранение на културното наследство и популяризиране на историческия туризъм – Чудесата на България, ви представяме 20 от обектите, които са се превърнали в любими дестинации и очакваме да направите избора си за ТОП 10. Анкетата започва на 5 декември, ще е в сайта на "Стандарт" – www.standartnews.com, както и в социалните мрежи – в страниците на медията ни във Фейсбук и Инстаграм. Ще продължи до 20 декември.

ЕТО 20-ТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ЧУДЕСА НА ДЕСЕТИЛЕНИЕТО

Критериите, по които сме подбрали обектите са няколко. Извършена реконструкция и консервация, социализация и дигитализация, приходи от туристически услуги, включване в регионален маршрут, допълнителни атракции.