Проучване! ВОЛЯ и НФСБ с голям ръст

Патриотичната коалиция заема трето място с 12,3%, сочат данни на „BalkanBGMetrix“

Проучване! ВОЛЯ и НФСБ с голям ръст | StandartNews.com

Отчетлива тенденция за разместване на местата в челната тройка се наблюдава в последните проучвания на общественото мнение. Това сочат данните на аналитичен център „BalkanBGMetrix“ от ново проучване, направено в периода 1-5 март, съобщи ПИК. Проучването е финансирано със собствени средства на „BalkanBGMetrix“ и е проведено сред 803 граждани.

Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ бързо набира подкрепа сред избирателите и е най-динамично развиващата се формация на тези избори. Към момента подкрепата за нея нараства и тя заема трето място с 12,3% сочи допитване, проведено  между 1 и 5 март 2021 г. Двете формации мобилизират патриотичния вот най-вече с обещанието си за безплатни лекарства за ученици и пенсионери, за справедливи цени на горивата, както и със заявената категорична позиция за опазване на консервативните семейни ценности.

Няма българско семейство, което да не отделя голям бюджет за лечение и лекарства за децата и възрастните. Така че не е изненада, че тази идея на лидера на ВОЛЯ, възприета от НФСБ и от останалите партии в Патриотичната коалиция, се превръща във важен фактор за тях за подкрепа на 4 април, смятат социолозите.

С 23,5 % ГЕРБ продължава да е първа сила като специалистите отчитат тенденция на увеличение на разликата й с БСП, която събира 18,7 на сто от вота на българите.

Изборите в условия на пандемия ще са трудни за всички, категорични са експертите от аналитичен център „BalkanBGMetrix“. Още повече, ако увеличаващият се процент заразени от Ковид -19 наложи нов локдаун в края на месеца.

Характеристики

Проучването на е проведено от: Аналитичен център „BalkanBGMetrix“

Период: 1-5 март 2021

Метод: Интервю

Аудитория: 803 пълнолетни граждани

Финансиране: Собствено - „BalkanBGMetrix“

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай