Христо Иванов: Време е да свършим работа

Няма да е просто, но акцентът трябва да бъде върху съдържанието, заяви съпредседателят на “​Демократична България”

Христо Иванов: Време е да свършим работа | StandartNews.com

"Резултатът от изборите не дава лесни отговори. Ние заложихме на позитивна кампания. Насърчавахме преференциалната кампания, показвахме силна екипност. Сложно е да се коментира от сега формулата за легитимирането на новото правителство", това заяви пред Нова след излизането на първите exit poll данни съпредседателят на “​Демократична България” Христо Иванов.

„Рано е да се правят анонси. За нас всички опции са на масата, при едно ясно нещо - политиката да започне да произвежда смисъл и посока. Просто да сме „против” не е достатъчно”, добави Иванов.

Той очаква колкото може по-бързо да започне сериозен професионален разговор на лидерско ниво какво предстои да се направи.

"За да се изчисти корупцията от властта, трябва да се възстанови ролята на парламента. Разговаряли сме с всички политически сили, които са готови на промяна в конституционния модел. Сега му е времето да свършим някаква работа. Няма да е просто, но акцентът трябва да бъде върху съдържанието", добави той.

Дали е готов за премиер, той отговори: „Отговорност мога да поема всякаква. Но истината е, че в тази ситуация е много вероятно да трябва да търсим формули, които са по-близко до програмни, експертни фигури”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай