Карадайъ в Самуил: Джипката е символ на разрухата

Държавата - това са държавните органи и институции да функционират според Конституцията и законите на страната

Карадайъ в Самуил: Джипката е символ на разрухата | StandartNews.com

Централният лъч на ДПС пристигна в община Самуил, област Разград, за да представи кандидатите за народни представители. Начело на листата е Ахмед Ахмедов -зам.-председател на ДПС, втори в листата Ихсан Хаккъ – депутат от 44-тото Народно събрание, следвани от Хабибе Кязим Расим,  Денис Татар, Севим Рамаданова, Едис Даудов, Севгин Шукри, Мехмед Салим.

Пред събралите се хора лидерът на Мустафа Карадайъ заяви, че „Джипката е символ на разрухата на държавността.

Държавата - това са държавните органи и институции да функционират според Конституцията и законите на страната. И той днес говори и раздава от джипката. За 10 години безцелно пребиваване във властта, на всеки един от нас и на нашите деца това ни струва 20 милиарда лв борч „ заяви председателят на ДПС.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Карадайъ от Венец: Репресиите няма да ни уплашат

"Ето това раздава, раздава борч", каза Карадайъ в емоционалната си реч. "Но джипката символизира и нещо друго освен 20 милиарда борч, тя символизира и рушене на държавността.

Резултатът на всичко това е нула инвестиции в България. Затова ние настояваме за рестарт на държавността - всички държавни органи да функционират според законите и Конституцията на страната и да изпълняват програмата на ДПС за ускорено икономическо развитие на страната, каза още Карадайъ.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Карадайъ от Шумен: Посочваме хоризонта за България

В момента държавните органи са впрегнати със силата на властта като бухалка срещу хората и бизнеса в услуга на партийния интерес на ГЕРБ. Всички министри са кандидати за народни представители, обаче са на власт и харчат държавен ресурс за предизборни цели на ГЕРБ, добави председателят на ДПС.

България има потенциал да бъде на средно европейско ниво,  има и природа, и хора, и традиции, но нищо от това не се развива, бе категоричен зам. председателят на партията Йордан Цонев. В своето изказване пред хората в Самуил той заяви: В нашия план има ред, има сигурност има демокрация, има институции. Цонев призова за „високи доходи и достойно място в Европа с номер 9 в интегралната бюлетина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай