Иван Анчев: Повече изборни секции в чужбина - по-интересен вот

Изборите на 11 юли предполагат, че държавата трябва да тръгне по нов път на развитие, казва кандидатът на Републиканци за България

Иван Анчев: Повече изборни секции в чужбина - по-интересен вот | StandartNews.com

Изборите на 11 юли предполагат, че държавата трябва да тръгне по нов път на развитие. Това каза в интервю за предаването „Добър ден, България“ на Радио „Фокус" Иван Анчев, водач на листата на „Републиканци за България"в 14 МИР-Перник и трети в листата на 26 МИР София област. Той е бивш генерален консул на България в Чикаго.

Според него по-големият брой избирателни секции в чужбина е позитивен момент и ще доведе до много по-интересен вот зад граница и като цяло за изборните резултати.

Българите зад граница са потенциал, който трябва да бъде използван, защото сред българите в чужбина е събран животворен дух и национална сила, подчерта той.

Иван Анчев коментира санкциите по Закона „Магнитски", които вероятно ще се отразят на предстоящия вот, а в дългосрочен план ще засегнат политическите субекти, които са засегнати пряко или косвено. Според негосанкциите ясно показват, че нашите съюзници отвъд океана следят процесите в България. В страната ни трябва да има правила за развитие, а не да се работи на парче според волята на този и онзи, отбеляза ИванАнчев.

„Основната ни цел е да изградим държава с правила. България трябва да бъде поставена в една правова рамка, която да престане да бъдеуправлявана през прозореца на джипката и да зависи от волята и желанието на премиера-слънце. Изграждане и подкрепа на малкия, среден и семеен бизнес и стабилна среда за средната класа", обясни кандидатът за народенпредставител.

Иван Анчев се надява да няма затруднения с машинното гласуване. Според него това е една добра практика, тъй като ще бъдат преодолени ипредотвратени редица негативни практики, наблюдавани в предходни избори.

„Републиканци за България" очакват висока избирателна активност.

„Предстоящите на 11 юли избори са особено важни за България, тъй като предполагат, че държавата трябва да тръгне по нов път на развитие, устойчиво и предвидимо развитие, развитие с правила и с дългосрочна стратегия. Силно се надявам, че страната ни няма да влезе в спирала на непрекъснати избори, чисто времево би се получило много лошо съвпадениес президентските избори. Надявам се, че на 11 юли ще станем свидетели на резултат, който ще даде възможност политическите сили, които желаят промяна в обществото и в държавата да имат възможността да изградят силно, стабилно и трайно правителство", коментира Иван Анчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай