Исмаилов: Правителството да благодари на ДПС

Хора от Гражданско сдружение ДЕН ще бъдат включени в листите на ГЕРБ

Исмаилов: Правителството да благодари на ДПС | StandartNews.com

"Бил съм заместник-министър в кабинета "Борисов 2" и не съм участвал в протестите. Омерзен съм от много други неща, които се случват в политиката - примерно, когато станах зам.-министър, някои псевдопатриоти искаха оставката ми и дори щяха да свалят доверието от тогавашното управление на ГЕРБ, за да не бъда назначен. От това съм омерзен". Това заяви пред БНР Орхан Исмаилов.

По думите на Исмаилов единствено с влизането им във властта няма да допуснат "дерибействане на ГЕРБ в районите със смесено население".

"Много пъти съм казвал, че ако не беше ДПС, ГЕРБ нямаше да бъде на власт.

 Ако не беше подкрепата на ДПС за бюджета на държавата, щеше ли да има правителство, ако не беше ДПС да подкрепи, щяха ли да бъдат закупени изтребители за българската армия. Казвам, че винаги ДПС са се отзовавали и подкрепяли това правителство", каза още той.

Според него това, че премиерът Бойко Борисов си е позволил да смени министри от правителството заради връзки с ДПС, означава много.

"Единствената алтернатива, където да участваме, за да реализираме своите цели, ни даде коалицията на ГЕРБ със СДС. Преговаряхме и с други демократични партии, но се установи, че те не са узрели да работят с хора, които държат да има в техните листи кадри, които да се реализират във властта.

Единствено тази възможност ни даде ГЕРБ и Бойко Борисов", коментира Исмаилов и уточни, че хора от Гражданско сдружение ДЕН ще бъдат включени в листите на ГЕРБ.

Орхан Исмаилов заяви, че вярва на Борисов и посочи, че има компетентни органи, които да проверят всички съмнения и обвинения за корупция към премиера.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай