Дончев обяви нова подкрепа за бизнеса

120 000 семейства ще имат обновени домове, каза вицепремиерът

Дончев обяви нова подкрепа за бизнеса | StandartNews.com

Нови възможности за подкрепа на бизнеса за енергийна ефективност и иновации се очакват през тази година. Това увери вицепремиерът и водач на листата на ГЕРБ в област Габрово Томислав Дончев по време на посещения в местни фирми в Габрово, Дряново и Трявна. 

"Ако осъществим комплекса мерки за икономическа трансформация, ако успяваме да произвеждаме по-скъпи и качествени неща, до 2025 може да достигнем 200 млрд. брутен вътрешен продукт, да удвоим разходите за научно развойна дейност и да имаме средна работна заплата над 2000 лв.", каза Томислав Дончев.

Той увери, че ще продължи модернизацията на страната, включително и на инфраструктурата. „Ще изградим поне 500 км. магистрали и скоростни пътища. Очаквам до дни да бъде определен изпълнителят на Тунела под Шипка и още тази година да започне изпълнението на следващата фаза от проекта. Трябва да продължим тенденцията от последните години за инвестиции в нови производства от сферата на  научно-развойна дейност. Област Габрово трябва да се превърне в икономическия мотор на Северна България”, каза още Дончев. 

Той информира, че със средства по Плана за възстановяване и устойчивост ще бъдат санирани нови над 2000 многофамилни жилищни сгради, както и още толкова еднофамилни къщи и че над 120 000 семейства ще живеят в обновени домове.

Томислав Дончев уточни, че се предвижда ремонт и строителство на над 4500 км. ВиК мрежа, както и изграждането на близо 40 пречиствателни станции.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай