Чуков тежко обиден на БСП заради листите

Специалистът по геополитика обиден на Столентицата

Чуков тежко обиден на БСП заради листите | StandartNews.com

Експертът по геополитика Боян Чуков е тежко обиден на БСП за отношението към него. Това е и причината днес той да напуска партията.

ВИЖ ОЩЕ: Боян Чуков напуска БСП

Тази сутрин Чуков е внесъл в деловодството на "Позитано" 20 своето заявление за напускане на партията, връчено в първичната му организация в "Младост".

"Никой не ползва моята експертиза. Това е обида!", каза пред Епицентър.бг Чуков и допълни: "След като с моята експертиза и 5 езика не мога да намеря място в листите на една партия, а пък там се предлагат хора, които не биха ми носили дори и кафе, защо повече да стоя заедно с тези хора", обясни той.

Вчера стана ясно, че БСП залага на футболисти в София и БСП.

Заради паметта на дядо ми не мога повече да стоя в БСП, искам да бъде почтен. Аз съм се клел да работя за България, искам да работя за страната си и ще намеря другаде реалзация, където ще оценят експертизата ми, каза още Чуков, цитиран от Епицентър.бг.

Боян Чуков е офицер от българското разузнаване. Има инженерно образование. През 80-те и 90-те години работи под дипломатическо прикритие в българските посолства в Париж и Мадрид.

Специализира в Института за политически науки в Париж, Sciences Po. В определен период е член на Националния консултативен съвет към Дипломатическия институт на Министерството на външните работи. Секретар е на съвета по национална сигурност и външнополитически съветник в две правителства на България, в кабинетите на Сергей Станишев и Пламен Орешарски.

Владее френски, испански, руски, гръцки и английски език.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай