Борисов към опонентите: Мир! Да се обединим

Да седнем на масата и да сложим експертите си, каза премиерът

Борисов към опонентите: Мир! Да се обединим | StandartNews.com

Предлагам ви мир. Това заяви на опонентите си премиерът Бойко Борисов в първото си изявление след края на изборния ден. И заяви: "Порадвайте се ден-два на резултатите. И след това да седнем на масата, да сложим експертите си и да помислим какво можем да направим за България. Нали това е девизът ни: Съединението прави силата."

Борисов даде изявлението си на фона на джипката, с която месец обикаляше страната, за да показва успехите на ГЕРБ.

"Мои мили опоненти, всички или поне голямата част сте работили с мен, израдвайте си, вече сте в парламента. Нали това искахте, нали  искахте преврат?!", каза в началото на изявлението си Борисов, обръщайки се към останалите партии, които влизат в парламента. И заяви, че изключително много се радва на широтата представителност в парламента.

Истинската политика се прави в парламента. Там се правят политиките, каза премиерът.

"Чувам непрекъснато без Борисов. Разбира се, и без петел ще съмне", каза още той. И предложи партиите, които са се класирали в народното събрание да дадат експертите си и всички заедно до декември да извадят страната от кризата.

"Най-напред искам да благодаря на всички медицински лица, които и в днешния ден проявяват своето геройство, лекуват хора, ваксинират. В тези избори за първи път провеждани в условията на пандемия - пандемия, каквато нашето поколение не помни. Истински им благодаря", бяха първите думи  Бойко Борисов. Той благодари също на всички хора, ангажирани с изборния процес: "Огромна работа свършиха! За да угодим, купихме да над 45 милиона машини, за машинно гласуване. Дадохме много пари, но за съжаление какво стана - огромна част от хората не искаха да гласуват на тях. 

"За пети пореден път доказахме печеленето на парламентарни избори. Нямахме алтернатива. Както е и до ден днешен. Да имаш 5 или 9% и да говориш от името на народа, е доста смешно", изтъкна той и благодари на своя коалиционен партньор - СДС. Борисов благодари и на европейските партньори на ГЕРБ за подкрепата.

"Предстоят най-важните месеци. Близо 60 милиарда ще получи България. И много се радвам, че толкова партии влизат в парламента, защото мога и сам да нося отговорност. Знаете ли колко е лесно да ви гледам сеира в парламента. Нямате хора, нямате експертиза, трябва да се учите. И вместо да си показваме кой е по-велик, нека да помислим тези осем месеца от тази година да бъдем консолидирани", предложи Борисов. И заключи: "Аз ви предлагам мир. Аз ви предлагам да сложим експертите и до декември да излезем от пандемията, да тръгнем нагоре. Това е моето предложение. Порадвайте се ден-два-три и после помислете. Хайде да видим, можем ли да се обединим в името на държавата.".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай