Атанасов каза как ще се прави правителство на промяната

Бойко Рашков бавно действа, каза политикът от Демократична България

Атанасов каза как ще се прави правителство на промяната | StandartNews.com

Следващото Народно събрание трябва да излъчи правителство на промяната. Това заяви ген. Атанас Атанасов, водач на листата на Демократична България в 23 МИР в София.

Нужно ни е мнозинство на промяната, което да излъчи правителство на промяната, каза Атанасов в предаването "Офанзива в Любо Огнянов" по Нова нюз. И допълни: „Наложително е да се работи за възстановяване на парламентарната република. Ние много дълго време бяхме премиерска република, сега заради конституцията сме президентска република. Затова е нужно да възстановим парламентарното управление.”.

По повод думите на създателя на ДСБ Иван Костов, че в момента само „Има такъв народ” са в състояние да съставят правителство, Атанасов заяви, че партията на Слави Трифонов е възможно да бъде първа сила, затова Костов ги натоварва с тази отговорност. Ние сме готови да вземем мандата и да управляваме, заяви Атанасов. И обясни как ще стане това: „Трите партии на протеста - „Има такъв народ”, Демократична България и „Изправи се! Мутри вън” правим правителство, внасяме го в парламента и да гласува който иска – но никакви преговори с партиите на статуквото.”.

Атанасов не изключи възможността част от служебните министри да останат и в бъдещо редовно правителство като похвали дейността на здравния министър Стойчо Кацаров, на икономическия – Кирил Петков и на финансовия – Асен Василев. Атанасов обаче каза, че на една част от министрите дори не знае имената.

Попитан специално за вицепремиера и МВР-шеф Бойко Рашков той заяви: „Подкрепям Бойко Рашков, но имам забележки към някои от неговите публични действия. Бавно действа – много по-сериозни кадрови промени трябваше да бъдат направени. Имаме информация, че е започнало купуването на гласове под чадъра на полицейски началници.”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай