ПРОУЧВАНЕ: Управлението е укрепило позициите си

ПРОУЧВАНЕ: Управлението е укрепило позициите си | StandartNews.com

Управлението е успяло да укрепи своите позиции през последните два месеца, съобщава агенция "Медиана" като публикува изследване, свързано с обществено политическите нагласи в страната.

Песимизмът по отношение на бъдещето на страната, както и разочарованието от правителството продължават да са доминиращите обществени нагласи. Но за два месеца те са намалели с 4 процента, отчита агенцията.

Причината е преди всичко в европредседателството и надеждата, че страната ни би могла да извлече практически ползи от него (оптимистичните нагласи за това са скочили с 11 на сто).

Вероятно, за стабилизацията на управлението допринася и умерената позиция на страната ни по "Случая Скрипал" (само 5 на сто смятат, че и България е трябвало да изгони руски дипломати), както и постъпките за преразглеждане на мораториума за АЕЦ "Белене" (54 на сто са за неговото построяване, против - 14 на сто).

Средната оценка на правителството също леко се е покачила - от 3.35 през март до 3.44 през май.

Въпреки песимизма и недоверието към властта няма и желание за смяна на управлението. Предсрочни избори искат 26 на сто, а 46 процента биха искали правителството да изкара пълен мандат.

Партия ГЕРБ е успяла да стопира тенденцията от последните месеци за намаляване на дистанцията с основния си политически опонент. Към момента ГЕРБ води пред БСП с 3.2 на сто. Другите две партии които могат да са относително спокойни при едни предсрочни избори са ДПС и Обединените патриоти. В зоната на потенциалните претенденти за участие в парламента (между 2 - 4 процента) са АБВ и "Воля" на Марешки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай