Хей, пролет иде! Харамии и избори също идат!

Беър Грилс да бъде пуснат със сто лева във Видин, да видим как ще оцелее и какво ще яде, защото там и жаби няма вече 

Хей, пролет иде!  Харамии и избори също идат! | StandartNews.com

Макар че току-що си ги сложихте, вече официално можете да свалите мартенците, ако видите и ... Беър Грилс. Не е нужно да чакате щъркелите, важно е да е нещо, което яде жаби.

В този смисъл и парламентарната група на ГЕРБ върши отлична работа с всичките жаби, които изяде покрай промените в избирателния кодекс. Но, каквото сам си направиш и сто Нинови не могат да ти направят! Не, че тя не се старае! Последно съобщи с драматичен тон, че ГЕРБ плашели кметовете да не се срещат с нея при обиколката  на социалистите из  страната. А може би самата Нинова ги плаши? Щото си е страшничка. Твърди се, че дори някои ходили в „Дунарит“, Гебрев да им лее куршум...

Кампанията с отравянето на Гебрев е не по-малко  развеселяваща от кампанията „социалистите напускат парламента“ . Бях останал с впечатление покрай едни събития миналата година, че е не Гебрев, а ГЕРБев, но се оказва, че май не е така. Приватизацията на „Дунарит” беше извършена за смешни пари по системата "залог на предприятие срещу банков кредит" и човек се пита, ако толкова успешно е конкурирало това предприятие руснаците на пазара в Индия, че чак да искат да  отровят собственика му, защо му е бил банков кредит от КТБ.

При това  срещу заложена собственост в завода, а не  срещу продукция, например. Ама аз не ги разбирам тези работи, те са за изтънчени финансисти. Но разбирам от това, че сме изнесли и миналата  година военна продукция за над 1 млрд. евро, което надвърля и най-добрите времена на социалистическия ни военно-промишлен комплекс, когато бяхме основно подизпълнители на съветските "другари" и правехме гигантски производствени обединения заедно с титани в машиносторенето като заводите в Иваново, например. Очевидно тази индустрия се развива повече от добре, генерира големи печалби и съответно големи интереси. Някъде там е „заровена руколата“, както казва народът от прокуратурата.

Социалистите напускат парламента с чисто пролетен сюжет,  граничещ с антична трагедия.

„Хектор се прощава с Андромаха“, дами и господа! Страшна драма в петдесет действия и петстотин обяснения в сутрешните телевизионони блокове: как напускат, кога напускат, защо напускат, кого напускат... Мисля, че цялата тази активност е, за да не си кажат хората: „Ааа, вие сте напуснали парламента ли?! Не сме забелязали!“  То наистина след „Едип цар“ всяка псувня си въобразява, че произхожда от антична трагедия, ама малко досадиха. Честно.  
За останалата извънпарламентарна опозиция хич и не ми се говори. Все приятели са, така че да ги пощадя. Но общо взето в момента са като хълцащ човек, когото са стреснали, за да спре да хълца. Сега и заеква... 
Добре, че е Дарик радио, където ги канят да заекват редовно, че да се информираме, че са живи.
Като сме на тази тема, една подходяща история, която пък описва поведението на ДПС.

Възрастна дама на около 75 тича по коридорите на поликлиниката и плаче. Среща я главният лекар, говори нещо с нея, успокоява, изпраща я по живо, по здраво, след което нахълтва бесен в кабинета на преглеждащия лекар.
- Как не те е срам, бе, колега?! Възрастна жена. Уважавана. С три деца и седем внука! И да й кажеш, че има извънматочна бременност?!
Младият лекар мълчи виновно 30 секунди, след което пита:
- А хълцането й спря, нали?!

Единствено Догановите хора са способни да спрат всеобщото хълцане на опозицията в парламента, когато заговорят за предсрочни избори. Достатъчно е стряскащо, но пък е и трудно да се разбере кога наистина ги искат, и кога е само, за да спре хълцането.  Всеки път, когато от ДПС кажат нещо гръмко – я за нарушени основни демократични принципи, я за потъпкани  граждански свободи, това означава, че не са получили някоя агенция. Но когато искат истински да уплашат опозицията, заговарят за предсрочни избори. Достойно се включиха в пролетното оживление, напомняйки, че и ГЕРБ и БСП, патриоти и либерали са живи и възможни единствено благодарение на тях!

Изобщо цялата политическа класа се разпалува, разпролетува и отдаде на мили сезонни лудости като тази на министър Нено Димов и нерегламентираното ядене на жаби от страна на телевизионни звезди.  Общото мнение е, че след като  изровиха дюните, изсякоха горите, а въздухът повече се вижда, отколкото диша, естествено е наш Нено Беър Грилс да подгони. Хилядите колажи и смешки из фейса с оцеляващия Беър можем да определим с едно изречение – Беър Грилс я съсипа тази държава!

Моят фаворит е предложението Беър да бъде пуснат със сто лева във Видин, да видим как ще оцелее и какво ще яде, след като пет дни няма да намери кой да му ги развали... Защото във Видин и жаби няма вече. Емигрираха. 

Пролетната лудост подхвана и китайско-европейските отношения веднага след китайската Нова година. Войната на Тръмп е ясна. ЕС защо скача на китайската екелтроника обаче е загадка. Шпионирали през Хуауей твърдят от Брюксел и заплашват, че ще остракират не само Китай, но и всеки, който ползва тяхната техника. Както се вижда от приложения документ, в очакване да влезем в чакалнята на еврозоната, цели български колективи и отделни домоуправители се включват в битката с Хахавел. 

Телефонни измамници тържествено се заклеват в заведения, поместени в бившата телефонна палата, че вече няма да ползват Хуауей при измамите си! Познат си въведе 37-знакова парола на електронната поща, само и само да не прочетат китайците предложенията за удължаване на пениса, които получава. Всенароден пролетен подем, казвам ви! Съвсем в духа на скандалния Кирил Христов  и неговото възклицание „Хей, пролет иде в наший роден край!“

Хей, пролет иде! Дигат се мъглите.
Къде ги вихри влачат, дявол знай.
Дерат се ризите на планините —
хей, пролет иде в наший роден край!
 
Хей, пролет иде! Сепна се хъшлака
и викна сетен път: "Кръчмарю, дай!
Налей, обеснико, дружина чака!..." —
Хей, пролет иде в наший роден край!
 
И плъпнат харамии... А гората
чернее още; ала кой ти хай!
Напред, предвестници на свободата —
хей, пролет иде в наший роден край! 

От класическото произведение - без да се впускаме в дълбочинни литературни анализи, става ясно, че предвестници на свободата са именно харамиите! Те вече са плъпнали неудържимо! Впрочем и самият Христов е една от най-ярките фигури на българската свобода. Не случайно е един от най—цензурираните поети и все още няма издадени негови пълни събрани съчинения.  

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай