Григор Димитров пада с още една позиция в ранглистата

Григор Димитров пада с още една позиция в ранглистата | StandartNews.com

Григор Димитров падна с още едно място в световната ранглиста на АТР. В най-новото издание на класацията, което бе публикувано тази сутрин, най-добрият български тенисист е под №22 с актив от 1555 точки, предаде sportal.bg. Миналата седмица Григор участва на силния турнир в Токио, но напусна безславно надпреварата след загуба още в първия кръг от французина Беноа Пер с 4:6, 6:3, 1:6.

От другите българи в световната ранглиста - Димитър Кузманов падна с 5 места до №295, Димитър Кутровски вече е 334-и (-4), а Александър Лазов е 412-и (-5).

През тази седмица настъпиха няколко размествания в топ 10. Шампионът от Пекин Новак Джокович продължава да е на върха с 15785 точки, но втори вече е британецът Анди Мъри (8640 т.), който измести рекордьора по титли от Големия шлем Роджър Федерер (Швейцария, 8420 т.).

Без промяна остават №4 Стан Вавринка (Швейцария, 6495 т.), №5 Томаш Бердих (Чехия, 4910 т.) и №6 Кей Нишикори (Япония, 4710 т.). Испанците Рафаел Надал и Давид Ферер отново си размениха местата и Кралят на клея си върна седмата позиция. Южноафриканецът Кевин Андерсън пък се изкачи с две места и за пръв път в своята кариера влезе в челната десетка. Той е №10, непосредствено след канадеца Милош Раонич.

През тази седмица Григор Димитров ще почива. Той се отказа от участие на "Мастърс"-а в Шанхай, като най-вероятната причина за това е контузия, макар това да не е обявено официално за момента. През миналата година той отпадна във втория кръг на турнира от Жулиен Бенето.

Надпреварата в Шанхай трябваше да бъде третият турнир за Гришо в Азия, след като той преди това участва в Куала Лумпур и Токио, но без успех.

До края на годината Димитров е заявил участие в още три турнира - в Стокхолм, в Базел и в Париж. Надпреварата в шведската столица стартира на 19 октомври. Именно там Гришо спечели първата титла в кариерата си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай