За кого бие камбаната в Кьолн?

За кого бие камбаната в Кьолн? | StandartNews.com

Въпрос на време е да видим и първите маскирани шпицкоманди

Зверското насилване на над 600 германски жени навръх Нова година пред катедралата в Кьолн продължава да се изпъстря с ужасяващи подробности, докато властите и обществото още не могат да излязат от дълбините на шока. Стана ясно, че някои от нападателите са носили бележки с арабски фрази, преведени на немски. Те са гласели: "Ще те убия", "Искам да те чукам" и "Какви големи цици".

Накрая и правосъдният министър Хийко Маас призна, че масовата гавра е била планирана предварително, а не е спонтанно хрумване на подпийнали и предрусани младежи. В огромната си част те са били северноафриканци и араби, сред тях и много кандидати за бежанци.

Налице е тежък провал на германската полиция, която би трябвало да държат под око арабските престъпни групи, от които и досега Кьолн бе пропищял. Освен там едновременно групови изнасилвания бяха проведени и в други германски градове, както и в столицата на Финландия - Хелзинки. Забележителното е, че гнусните посегателства над нежния пол изпълват една от най-често отправяните от Ислямска държава официални закани към Европа: "Ще изнасилим и поробим вашите жени".
Единственото оправдание на германските службите за сигурност е, че вниманието им бе отвлечено от по-голяма опасност. В новогодишната нощ те спасиха страната от нещо по-лошо -

серия от самоубийствени атентати

в железопътната система на Мюнхен.

Германия, както и почти всички западноевропейски страни от години имат тежък системен проблем с младежката престъпност и радикализацията на мюсюлманските общности, към които сега се присъедини и хаотичната и слабо контролирана бежанска вълна - 1,1 млн. души се спасиха в Германия само през 2015 г.

В Кьолн и досега не липсваха поводи за безпокойство - преди два месеца полицията залови осем обирджии, които разбивали местните църкви, а награбените пари и ценности съвсем богоугодно изпращали на ИД.

На 7 януари т.г. пред полицейски участък в Париж пък бе застрелян терорист, заплашвал полицаите с нож. В него намерили фалшив бомбен колан и клетва за вярност към халифа Ал Багдади. Въпросният сирийски муджахедин преди това живеел в Кьолн и е лежал в затвора за изнасилване на жени.

Зловещите тенденции в Западна Европа не попадат в дневния ред на обществените дебати по няколко причини - медиите и полицията често крият за извършените по расистки подбуди престъпления, за да не провокират излишно напрежение и да не дават повод за изява на крайнодесните групировки. По тази причина е прието за груб и невъзпитан тон темите с джихада и имигрантската престъпност да се повдигат и в съответните парламенти. С широко затворени очи европейците гледат човешкото цунами, което я залива, и щъкащите по собствените им улици джихадисти. Елитите са объркани и неспособни нито да спрат имигрантския поток, нито да затворят границите, нито да разбият "спящите клетки", нито да обуздаят радикализацията, нито да интегрират ефективно пришълците.

Камбаната на Кьолнската катедрала бие набат за застрашения граждански мир на Стария континент. В немските земи вече се създават местни отряди за самозащита и

са налице първите пребити пакистанци, сирийци и африканци

Привържениците на антиислямската коалиция ПЕГИДА никнат като гъби след дъжд, вчера бе основан и британски клон на движението. Въпрос на време е да видим и клиповете на първите маскирани шпицкоманди, обезглавяващи бежанци. Лекомислието на властите, които не само не преследват извергите, но се опитват да прикрият техните престъпления, неизбежно отприщва силна ярост в обществото, събрало достатъчно стрес от сипещите се предупреждения за възможни срещи с "живи бомби" в родния град. Не само Ангела Меркел, но и останалите ръководители на ЕС нямат много време за решителни действия, преди насилието на етническа и верска основа да е потопило в кръв и хаос улиците не само по време на празник. За България единственият извод от събитията в Кьолн е, че трябва сама да намери пътища за своето оцеляване и гарантиране на националната сигурност. При разрешаването на този проблем обърканите европейски партньори повече ни пречат, отколкото помагат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай