Ветроходци плават по лунната пътека

Плаването се организира от "Ветроходна академия Кор Кароли" и е в памет на кап. Георги Георгиев

Ветроходци плават по лунната пътека | StandartNews.com

В навечерието на празника на град Варна, 15 август, жителите и гостите на града ще могат за втора поредна година да се насладят на красивата гледка на плаващите по лунната морска пътека ветроходни яхти, съобщават организаторите на плаването.

Ветроходната флотилия ще плава на 14 август от 20.00 до 23.00 часа във Варненския залив. Тази година към 25-те варненските ветроходни яхти, се присъединяват и техни колеги от Бургас.

Инициативата за ветроходното плаване в навечерието на пълнолуние е на „Ветроходна академия Кор Кароли“, като плаването е любителско. Идеята е да се представи красотата на плаването под ветрила по лунната морска пътека, както и да се обединят ветроходните яхти в обща флотилия за плаване по пълнолуние.

"Лунната" ветроходна флотилия ще плава от залив Романтика до трета буна, възможно най-близо до брега, с вдигнати ветрила, за да могат всички да я наблюдават и да й се наслаждават от плажа, крайбрежната алея и Морската градина.

Повече информация за събитието и конкурса можете да научете на: FB/@CorCaroliSailingAcademy, https://www.facebook.com/events/486677338760752/ и www.corcarolisailing.org/full_moon/

Плаването по пълнолуние е подарък за всички участници, преминали обучение по ветроходство в курсовете на „Ветроходна академия Кор Кароли“, пише Petel.bg.

„Ветроходна академия Кор Кароли“ организира това плаване в памет на кап. Георги Георгиев, като припомня мъдрите му послания: „Да приеме българинът морето в своя бит и да го използва за културен отдих, да разшири още повече областта на неговото приложение.“

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай