Гръцкото море по-евтино от днес

Цените на повечето места са по-ниски с 30 %, има хотели и с 50 % намаление

Гръцкото море по-евтино от днес | StandartNews.com

Туристическите услуги в Гърция поевтиняват от днес, 1 септември. Това съвпада и с очаквания голям брой гости от България по гръцките курорти..

Близките и познати дестинации отново водят в избора на българите, съобщават туристическите агенции. Островите Тасос и Самотраки, както и Халкидики, са превзети от българи и румънци, коментират местните медии, съобщава Петел.бг.

 

От днес на повечето места в гръцките курорти цените са по-ниски с 30 на сто, а има и хотели, където намалението е 50 на сто.

Резервациите на българи на островите Корфу, Родос, Санторини и Крит са се увеличили в сравнение с миналата година. На като се има предвид, че българите са сред туристите, които обикновено резервират в последния момент, не може да се прогнозира колко от тях ще предпочетат гръцките курорти през септември, коментират троператори.

Министерството на здравеопазването на Гърция е задължило хотелиерите да информират туристите на няколко езика за риска от разпространение на западнонилска треска, тъй като в Гърция досега има 10 смъртни случая от тази болест. Препоръчва се също така да се снабдят с предпазни средства срещу комари

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай