Чадърът за 70 лв. не бил скъп,а чудо срещу UV лъчи

Ангелкова се размърда: Проверява колко струва сянката на плажа

Чадърът за 70 лв. не бил скъп,а чудо срещу UV лъчи | StandartNews.com
  • Ангелкова се размърда: Проверява колко струва сянката на плажа, събира концесионерите на среща

Чадърът от 70 лв. на плажа „Каваци – Юг” в Созопол изобщо не бил скъп, обяви управителят и касиер на плажа Гавраил Казанджиев пред бТВ днес. Според обясненията му чадърът не бил просто голям на първа линия, а много голям, от специален плат и вървял заедно 4 шезлонга, шалтета и масичка.

„Понятието „скъп” много се изкривява. "Скъп" можем да наречем чадър на гръцки остров, където на първа линия с два шезлонга струват 100 евро. Чадърите на първа линия са 70 лв., а всички останали са 60 лв. Говорим за голям чадър с 4 дървени шезлонга от тиково дърво, с 4 броя кожени шалтета, дървена масичка и платът, който е на големия чадър, е специален, италиански, който предпазва от UV лъчите”, коментира за „Тази сутрин” Казанджиев.

Хората, които си наемали чадъра чудо, били най-вече компании, които си разпределяли сумата и така сянката им излиза много по-евтино, отколкото на останалите. Друго предимство било, че срещу тази цена летуващите си плащали комфорт и пространство – който желае, да си гони сянката, който желае – слънцето.

След 10 дена шокиращи ценови изпълнения по родното Черноморие като минерална вода за 11 лв. буткилката от 1,5 л., пица за 29 лв., пърленка за 10 лв. и таратор за 8 лв., министърът на туризма Николина Ангелкова най-после се размърда и реши да провери какво става по плажовете. Разпореди проверки за цените на шезлонги и чадъри.

От Министерството на туризма бодро съобщиха, че са се самосезирали за чадъра от 70 лв. и са направили проверка на плаж Каваците юг. Но единственото нарушение, което открили, било недостатъчно голямата табела, съобщаваща цените на плажните принадлежности.

„Документално всичко е наред, геодезистите са минали тази седмица, заснели са и после правим сравнение. Ако има проблем, ще има и глоба”, каза Николай Вълчев, който е експерт към министерството.

Заради пороя от жалби днес Ангелкова свиква спешна среща с концесионерите и наемателите на плажовете.

Очаквайте подробности!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай