Андрей Слабаков: Черно море ме обича

Върна ми кръста, окачен на врата ми при раждането, разказва кинаджията евродепутат

Андрей Слабаков: Черно море ме обича | StandartNews.com

Андрей Слабаков е убеден, че Черно море го обича. Кинаджията евродепутат има доказателства, че чувствата им са взаимни – край родния бряг е изживял някои от най-силните си страсти.

След като завършва ВИТИЗ, му се налага често да прескача до Бургас – в тамошния храм на Мелпомена е разпределена  бъдещата му съпруга Ернестина Шинова.

Резултат с изображение за Слабаков и Ернестина сватба

„В Бургас се събрахме и повече не сме се разделяли. Сватбата ни беше в село Заново, близо до Велика. Брат ми Красимир вдигна къща там. Подписахме се на 9 септември,  единственият ни почивен ден – нека хората да имат повод за празник“, коментира Слабаков в типичния си стил.

Сватбата им е автентично зрелище – младоженката е по плажна рокля, но с було и с патъци назаем, за да спази традицията. Той е с черен панталон и бяла риза, която чевръстата кума, снаха му Мария, успява да ушие от чаршаф. Движат се с каруца, изпълнена с гербери, богородички, бира и шампанско, а около тях подтичват местните циганета, които му викат: “Ей, бате, каква хубава булка имаш”.

По това време Андрей снима като Бойчо Огнянов в “Под игото” и е върло зает в сериала за БНТ.  Ернестина пък играе  сутрин, следобед и вечер – за децата, за възрастните, на обиколка из паланките на Бургаско. Сватбеният им е акт е номер едно, но и двамата твърдят, че надали някой се е бракувал след тях – при това под звуците на „Пърпъл“, тъй като в райсъвета нямат под ръка Менделсон.

„Е как да не го обичаш това Черно море“, шегува се Слабаков. Той обаче съвсем сериозно разказва, че във вълните край „Слънчев ден“ губи кръста си, окачен на врата му от рождение. Естествено, цялата компания се хвърлила във водата да го търси – не защото е скъп, а защото е ценен с емоционалната си стойност. Усилията обаче били напразни.

„Стана ми много кофти, но се примирих. На другия ден влязох в морето още сутринта – и първото нещо, което видях в краката си, беше моят кръст. А ходи обяснявай какво е това, ако си нямаш работа“, спомня си и до днес артистът.

Но той не е толкова благ, стане ли дума за актуалната ситуация около инфраструктурата тук и сега на Черно море. „На времето кметицата на Палма де Майорка беше заповядала да бъдат взривени най-гадните бетони и най-отвратителните хотели на острова. Последваха я на още места из Испания. Мисля, че настъпи моментът и тук да предприемем същото – като започнем от някои локации в Слънчев бряг“, категоричен е Слабаков.

Той споменава и една друга кметица, но без добри думи – тази на Каварна. Според него, наследницата на стария му приятел Цонко Цонев, е съсипала вече бившата рок столица на северното Черноморие и там туристите са просто символична бройка.

„Няма да стъпим там, докато тя е на власт. Заобикаляме Каварна, ходим нагоре към Дуранкулак – има чудни места“, споделя маршрута си Андрей. В продължение на две години той и Ернестина са плътно свързани и с Варна – докато дъщеря им Йоанна учи медицина в местния университет. Темпераментната и ефектна госпожица обаче вече се прибра в столицата.                

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай