В Джунглата на Долче и Габана

Тропически принтове и небрежни рокли са хитове в пролетно-лятната колекция на световните дизайнери

В Джунглата на Долче и Габана | StandartNews.com

Ако дамите искат да дефилират като героини от сицилианската джунгла на Доменико Долче и Стефано Габана, то трябва да се облекат със секси одежди, решени в легендарните принтове на вечното дуо. Тъкмо те продължават да бъдат „последните писъци“ във фешън вакханалията на световните дизайнери - сафари панталони, поли, рокли, шалове и дори очила с щампите на флората и фауната. По тях има комбинации между палми, екзотични плодове и цветя.

Небрежни тоалети за плажни партита и тежко-еротични черни дантели в ретро атмосфера са другите акценти в колекцията за задаващите се пролет и лято. Коприни, еко кожи, сатени, плетива, които изглеждат като без шевове, декорации с камъни – всичко това е модерно за топлите месеци.

Сред новите акценти са миниатюрни чантички, сътворени, разбира се, за да влязат в Инстаграм-ите на блогърки и други онлайн /ерзац/ разпространителки на шика. В десетките бутици из цял свят се търси и едно различно произведение на корифеите – тяхната книга-албум с името „Кралици“. Много от снимките в нея са правени от самия Доменико Долче – пред обектива му са застанали известни клиентки, чиито стил е пословично изискан. Известни автори в жанра пък са направили останалите кадри. „Жените винаги са били много специални за нас – те са кралиците, на които дължим живота си“, казва Доменико Долче.  Напоследък дуетът все по-често споделя философията си за живота. Преди време Стефано Габана обяви пред "Кориере дела сера", че марката им ще живее, докато те са живи – не желаят след това, примерно, азиатци да се подписват под Dolce&Gabbana". Да припомним, че култовият бранд нахлу в индустрията през 1985-а. Майсторите  на шева и кройката не са романтична двойка от 2004-а, но въпреки това са неразделни и все така силно свързани – до голяма степен и заради бизнеса. Те неведнъж досега са отказвали всевъзможни оферти за влизане в империята им.  Долче и Габана обаче не крият, че нямат време да харчат милионите си и че всъщност се интересуват не толкова от увеличаването им, а от успеха си като артисти, оставащи в историята. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай