Нели  Колева: Синьото не е изненада

Класиката винаги е била фаворит, казва известната дизайнерка

Нели  Колева: Синьото не е изненада | StandartNews.com

„Синьото не е изненада. Нито пък може да провокира „бум“, коментира за „Стандарт“ Нели Колева цвета на 2020-а. „Вярно е, че носи спокойствие и душевен уют сред истерията на света около нас. Но няма сензация – така, както беше, когато институтът „Пантон“ обяви лилавото, жълтото и коралът за доминиращи през съответните години. Те дори останаха неразбрани и често неглижирани, а лилавото беше посрещнато едва ли не като враг на добрия вкус.

Докато синьото е класика - то винаги е фаворитът на бизнес елита, на аристократите и на художниците в киното“, категорична е известната дизайнерка. Тя припомня, че мъжкият гардероб открай време гравитира около тематичната палитра и че вечният деним остава абсолютен тренд и през 2020-а. „Морският стайлинг и яхтинг визията, естествено, също се базират върху синьото. Във ваканционната си версия то е в трио с  бялото и червеното. Именно в комбинациите е кодът към вариациите по темата. Те ще придадат необходимата атрактивност и екстравагантност“, казва Нели Колева. В нейните колекции синьото отлично се справя с различните си, но винаги зрелищни роли – в изискани дуети, в хармония с дантели, бродерии и декорации, в рисувана  коприна за морския бряг, аранжирана с корали и риби, в страхотни модели за абитуриентките и в коктейлни ансамбли за техните майки, в шармантно-предизвикателни рокли за червените килими...

 

„Нюансите на синьото са много и няма съмнение, че през цялата 2020-а те ще бъдат мощно експлоатирани. Но авторите на облекла и на интериори едва ли чак толкова строго ще се съобразяват с конкретното „боровинково“, добавя Нели Колева. Според нея връщането към синьото разкрива своеобразен страх от фешън експерименти и налага институционализирана сдържаност.             

              

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай