Хит 2020: Прическите на Миа Фароу и Кери Мълиган

Ретро вълни, момчешки шик и ренесансови къдрици са големите акценти, коментира Митко Дамов

Хит 2020: Прическите на Миа Фароу и Кери Мълиган | StandartNews.com

Ако си спомняте добре прическите на Миа Фароу и Кери Мълиган в двете версии на „Великият Гетсби“ – от 1974-а и от 2013-а – ще се ориентирате във водещите тенденции в косите за края на 2019-а и началото на 2020-а. Ретро вълните и ренесансовите къдрици са сред големите хитове – особено за наближаващите празници, за целия януари, който прелива от купони на именици, за любовния февруари, за женския март и така нататък... Другата глезотия е момчешкият шик – Миа Фароу „покрива“ и него. На прочутата снимка от сватбата си с Франк Синатра изглежда като абсолютен хлапак. „Говорим за смесени реалности - улично облекло и висша мода, социални медии и култура, поп арт и изкуство – смели като никога, толкова смели, че лансират  миксовете по толкова безгрижен начин. В епохата на кликове и харесвания екстравагантността изведнъж се превърна в подходяща за всички. Достъпна и многостранна, днешната поп култура е първокласна препратка към силни и носими модели“, коментира Митко Дамов, представяйки актуалната колекция на La Biosthétique, по която в Европа работят международният креативен директор Александер Динтер и вълшебницата в палитрата Андреа Бенет.

Митко Дамов с Диана Дафова след едно от поредните си фешън събития

„Това са прически, които превръщат лицата в портретна фотография, гарнирана с цветовете ала Анди Уорхол. Комбинирането на субективно хармонизираните нюанси отразява духа на колекцията със силни текстури, които придават на косата  допълнително измерение. Най-важното е всяка индивидуалност да получи собствена интерпретация под формата на различни стилове“, допълва Митко Дамов. Неслучайно прическите имат и имена. Одата за къдриците, например, се нарича „Сандра“ и стои като ореол на елегантността.  Стратегически поставените руси кичури са леки като пера и сякаш игриво се противопоставят на гравитацията. А вълнистите текстури от 20-те години на ХХ век разкриват истинската същност на къдриците и тяхната безтегловност създава увлекателно уникална форма, която играе с геометричната строгост на трапецовидното подстригване и изстрелва прическата в настоящето. Късото моделира прецизната форма, придавайки й практична чувственост, модерност и многообразие. В нея, разбира се, има и много бунтарство.

Каква е палтирата? Силно изсветлена праскова -неустоим цвят, който олицетворява съвременната естественост. Друг категоричен тренд в багрите е сияйното и пулсиращо русо. Лешник, който е мек и ефирен и като сатен, отправя ясно послание -  женствено и силно. Бежови тонове, частично нанесени директно върху косата, използват новата „мраморна“ техника, за да създадат фино блестящ ефект.

Жената, която познава света и знае какво той очаква от нея, има твърд подход и в макияжа – в актуалната тематична колекция La Biosthetique тя остава нежна, страстна, чувствителна и силна, без да стига до радикална промяна във визията си. Важното е да се представите в различни аспекти на сцената, казват експертите от парижката централа. „Нежният шепот“ е серията, която отличава външния вид с вдъхновяващи тъмнозелени изящни мигли, а пълни матови устни в естествено кестеняво завършват нежното излъчване. „Приковащ поглед“ - блестящо изумрудено зелено, очертано от топло какаово кафяво мистериозно акцентира върху очите. Нежно блестящите устни в неутрален нюанс от палисандър завършват интензивния вид.  Мистичен сив грим и силно розова орхидея на устните придава чувствителен и силен израз. В маникюра доминира махагонът – супер тежкарски и за всеки тоалет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай