Живот на Марс. Колко близо сме до откриването му?

Освен това сега главната цел е да бъде изпратен човек на Марс

Живот на Марс. Колко близо сме до откриването му? | StandartNews.com

Шефът на НАСА Джим Брайдънстайн заяви, че вероятността да бъдат открити следи от живот на Марс расте, предаде ТАСС. Агенцията цитира негово изказване по време на видеоконферетна връзка, организирана от Марсианското дружество.

Брайдънстайн припомни, че засега не са открити свидетелства за съществуването на живот на Марс. Но вероятността за това се увеличава. "Колкото повече изследваме Червената планета, толкова повече се убеждаваме, че там има или в миналото е имало елементи за съществуването на живот", отбеляза ръководителят на американското космическо ведомство.

Той припомни, че са били открити свидетелства за наличието на течна вода под повърхността на Марс. Освен това учените стигнаха до извода, че на тази пранета има молекули от органични вещества.

Брайдънстайн изрази увереност, че изследванията с помощта на приборите, монтирани върху апарата "Пърсивиърънс" ще позволят да бъдат събрани повече сведения за Марс. Те ще дадат своя принос и за подготовката на пилотиран полет до Червената планета.

По думите на Брайдънстайн, сега главната цел е да бъде изпратен човек на Марс. Според него това ще стане най-лесно и бързо чрез използването на Луната.

Там лесно могат да бъдат отработени технологиите, които след това да бъдат приложени на Марс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай