Защо жената на Петков смени икономиката със сладкарството

За първи път от повече от десетилетие премиерът на България не е ерген

Защо жената на Петков смени икономиката със сладкарството | StandartNews.com

За първи път от повече от десетилетие премиерът на България не е ерген и има съпруга, с която са заедно от 22 години. Коя е Линда Маккензи-Петкова и защо съпругата на Кирил Петков замени професията си на икономист, за да се посвети на сладкарството?

Сгушена в сърцето на София, на една от емблематичните централни улици, малката сладкарница е сбъднатата мечта на съпругата на Кирил Петков - Линда. Тя е от Канада и е икономист по образование. Нейната страст обаче е сладкарството и по-специално - безглутеновите торти, разказва bgonair.

"Цял живот работя с торти и сладки неща, майка ми и тя е голям готвач. Разбрах, че не може да яде глутен преди 30 години и тя сама прави брашно и сладкиши, които може да яде. И оттам идва интересът към безглутеновите сладкиши", споделя Линда.

Откакто съпругът ѝ е активно в политиката, тя остава встрани от светлините на прожекторите. Преди три години Линда разказва за първи път пред Bloomberg TV Bulgaria как хобито ѝ се е превърнало в професия. "Много ми е приятно да правя торти за хора", признава тя.

Самата Линда има проблем с глутена, а една от трите им дъщери е с диабет. Това е и основната причина премеирската съпруга да прави по-различни торти и здравословни сладкиши.

"Правим торти точно пред витрината и е много интересно за клиентите, защото виждат как става тестото, като вкъщи е", разказва половинката на Кирил Петков.

Много от рецептите са семейни - от майка ѝ, баба ѝ, дори от прабабата на съпруга ѝ. Ползва предимно български продукти.

Признава, че за успешния бизнес е важна и подкрепата от семейството. "Мъжът ми помага много, всяка събота и неделя съм там, той трябва да ме подкрепя и той е много добър човек", каза за съпруга си Линда Петкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай