Защо британците не обичат Меган

Кралската снаха празнува 39 без овациите на поданиците

Защо британците не обичат Меган | StandartNews.com

Меган Маркъл на 4 август празнува 39.  Бившата актриса, която се омъжи за принц Хари на 19 май 2018 година и всеки ден е в светлината на прожекторите, не е твърде долюбвана – нито от династията, нито от поданиците.  От Двореца за ЧРД на херцогинята свалиха от сайта си почти цялата подробна информация за нея. Медии край Темза пък формулираха 10 причини за хладното отношение на Англия към момичето от Ел Ей.

  1. Произход

Меган е родена в САЩ, а майка й е афроамериканка. Консервативните англичани, които векове наред владеят колонии в половината свят, не могат да се отърват от расовите предразсъдъци.  Горката Меган беше обявена за съвършено неподходяща за рижия Хари. По едно време дори се наложи „изследовател“ да обяви Маркъл за далечна прароднина на Едуард III, но в това не повярвяха дори най-горещите й апологети. Затова пък Меган смени вярата си и беше въведена в англиканската църква.

2. Скандални роднини

Сагата започна с откровенията на полусестрата на Меган, още преди да се разчуе за бъдещата сватба. После се включи и полубратът на бъдещата булка. Двамата разказаха за отвратителния й характер и звездоманията след участието й в сериала „Костюмари“.  Меган не реагира публично и отказа да ги покани на венчавката. Баща й също беше отстранен от събитието под предлог, че е получил сърдечен пристъп. Томас Маркъл известно време поддържаше тази версия, но после заговори за това колко студен човек е Меган.  А тези дни си каза съвсем директно: ако щерката не му обърне достатъчно внимание, ще продължи да разказва на журналистите за детските й подвизи.   

3. Възраст

Англичаните трудно преглъщат и още нещо – че херцогинята е по-възрастна с три години от безценното им момче Хари.

4. Минало на актриса

Холивудската дива Грейс Кели се отказва от процъфтяваща кариера в Холивуд, за да стане принцеса на Монако, но Меган е на светлинни години от нейната класа. Единствената й по-значителна роля е в „Костюмари“, всичко друго е почти миманс.  

5. Разведена 

Меган е далеч от класата и на Уолис Симпсън, заради която преди 80 години Едуард VIII се отказва от престола, но и двете са американки, и двете са разведени. Говори се, че в Кенсингтън са крайно недоволни от миналото на Маркъл. Тя не само две години е била омъжена за режисьора Тревър Енгелсън, но и доста време след развода е била издържана от него – всъщност до началото на романса й с Хари.   

6. Сватба извън канона

Англичаните не харесват роклята, с която Меган стана тяхна принцеса. За половината от анкетираните моделът на „Живанши“ е „прекалено постен“, за другата половина  -  „прекалено разточителен“. За десерт – младоженците си шушукали и се смеели по време на църковната служба. „Изглеждаш великолепно. Провървя ми с теб“, е прошепнал Хари пред олтара.

7. Копира Даяна и Кейт 

Мечтаейки да се превърне в новата любимка на британците, Меган копира принцеса Даяна и Кейт Мидълтън – от дължината на роклите до бижутата и шапките. “Комична е в модните си напъни“, категорични са критиците.  

8. Разточителност

Англичаните не могат да простят на Меган, че тя няма мярка в глезотиите и прищевките си – защото плащат за тях чрез данъците си. Може би биха преглътнали частните самолети и сватбата за милиони, но не и шопинга. Наскоро се появи статистика – за три дни Маркъл е похарчила 200 000 долара по бутиците на Ел Ей. 

9. Нарушава протокола

Ако Меган е супер спец в каквото и да било край Темза, то това е нарушаването на протокола. На всяко официално събитие целува публично мъжа си, а това е ужасно забранено – монархията не допуска никаква демонстрация на чувства. Няколко седмици преди годежа с Хари тя разказа надълго и нашироко пред едно от женските списания какво се случва между тях. 

10. Хари – мъж под чехъл

Дълги години англичаните наричат Хари wild child – дивото дете. Той е купонджия и женкар, който се увлича по алкохола и оргиите. Днес вече е примерен съпруг и баща, а дори се говори, че е станал вегетарианец. Но всичко това не се отчита като резултат от положителното въздействие на Меган и семейния живот. Според поданиците, Маркъл е смачкала характера на Хари и той е класически мъж под чехъл.    

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай