Започва търсенето на газ в "Силистар" и "Терес"

Започва търсенето на газ в "Силистар" и "Терес" | StandartNews.com

София. Проучванията за добив на газ в "Силистар" и "Терес" започват до 6 месеца. Това съобщи главният редактор на вестник "Стандарт" Славка Бозукова в ефира на "Дарик".

Тя подари новината на радиото за 22-рия му рожден ден. По традиция в деня на празника си журналистите от "Дарик" отстъпват ефира на знакови икономисти, общественици, политици, дипломати и шефове на медии. "Официалният държавен вестник на Европейския съюз ще публикува до седмица конкурсите за търсене и проучване на нефт и природен газ в българската икономическа зона на Черно море", съобщи още г-жа Бозукова, цитирайки шефа на енергийната комисия в парламента Делян Добрев. И изтъкна, че ключови компании със световен опит вече са проявили интерес към блоковете "Силистар" и "Терес".

Слоганът на празника на "Дарик" тази година бе: "Дарик - 22 години открити уроци по радио... и още се учим". В специалната програма участие взеха още Евгения Пеева от проекта "40 до 40" с талантливи ученици.
Посланикът на Република Франция Н.Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан води урок по френски на карикатуриста Христо Комарницки, журналиста Анна Заркова и експерта по медийно право Нели Огнянова. В ефира на Дарик четоха новини още Валерия Велева, Борислав Зюмбюлев, Силва Зурлева, Павел Станчев, Даниел Чипев, Венелина Гочева и др. Обзорната емисия новини в 12 ч бе представена лично от изпълнителния директор на Дарик Радосвет Радев и от телевизионния журналист Димитър Цонев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай