Южноафриканско бистро е ресторант на годината в света

Малкото заведение "Волфгат" в изолиран район в Република Южна Африка бе обявено за ресторант на годината на церемонията за Световните ресторантски награди

Южноафриканско бистро   е ресторант на годината в света | StandartNews.com


  Малкото заведение "Волфгат" в изолиран район в Република Южна Африка бе обявено за ресторант на годината на церемонията за Световните ресторантски награди, предаде Франс прес. Майстор-готвачът във "Волфгат" Кобус Ван дер Мерве се е посветил на кулинарното изкуство на 30 години. Той е бивш журналист. Използва само местни продукти и понякога стига дори до крайности. Той например сам меси и изпича хляба и произвежда маслото, използвани във "Волфгат". Персоналът в заведението също са местни жени, които не са преминали специално обучение.  "Волфгат" отваря врати преди две години в провинциална къща, построена преди 130 години в пещера на западния южноафрикански бряг, на 150 км от Кейптаун. "Волфгат" се намира на плаж и предлага ястия с местни миди, но също и с растения и ароматни треви, които растат в дюните. Кобус Ван дер Мерве се стреми  да предлага сурови продуктите или да се подлагат на възможно най-малка обработка.
  "Не смятам, че заслужавам наградата - сътрудниците ми всеки ден берат треви, растения, спанак. Тя е за тях - каза 38-годишният Ван дер Мерве и добавя, че бърза да изпия заедно с тях чаша пенливо южноафриканско вино по повод спечелването на отличието.
    Отличеният с две звезди "Мишлен" ресторант "Кларанс" в хотел близо до Шанз-Елизе във френската столица е победител в категорията оригинален подход, а страницата на майстор-готвача Ален Пасар в Инстаграм е обявена за най-добрата на годината. Пасар е майстор-готвач в ресторант "Арпеж" в Париж. Ресторантът "Инуа", който германецът Томас Фребел отвори в Япония, пък бе обявен за победител в категорията новост на годината. 
Журито е направило своя избор измежду ресторанти в 36 страни.
 Фото - Инстаграм
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай