Вкараха Трифон Иванов в уникална класация

Още едно признание - на звездите пияници

Вкараха Трифон Иванов в уникална класация | StandartNews.com

Трифон Иванов, лека му пръст, на терена спечели куп награди, влезе в куп класации. Тези дни го вкараха в поредната - за най-големите пияници в световния футбол, пише "Лупа"..

Ето частот тези мъжкари, донесли незабравим фолклор в историята на футбола.

Ринат Дасаев

Един от най-емблематичните вратари на 80-те години има едно хоби в свободното си време: водката. "Мисля че след мача е нужно да си кръкнеш. Иначе няма да заспиш. Лежиш цяла нощ, въртиш се, започваш да пушиш. Защо са ти такива мъчения? А като глътнеш една биричка здравият сън ти е гарантиран", разсъждава легендата на съветския футбол.

Тони Адамс

Легендата на Арсенал е истински лидер на така наречената "пияна защита" на "артилеристите" през 90-те години, а със сигурност може и да е капитан на този отбор Дринк тийм.

"През 80-те години в английския футбол отборното поркане беше нещо свещено, също както и отборната молитва в църквата. Ако не се бях присъединил, щях да съм аутсайдер. Затова участвах. Но не искам това да звучи като алиби. Порках си с удоволствие", спомня си Адамс.Най-нормалното нещо в този период е да угаси махмурлука с бира рано сутрин, а на терена не се излиза на по-малко от 2-3 питиета.

Юсеф Рабех

"Мароканския Бекенбауер" завинаги остана в българския футболен фолклор като синоним на алкохолик. Централният защитник се прочу с изявите си след обилно количесто пиене. В рамките на една година заедно с Рашид Тиберканин удрят колата на таксиметров шофьор, в резултат на което им налитат на бой, след това бранителят катастрофира в Студентски град и получава условна присъда.

Трифон Иванов

"В българската съблекалня на Световното в САЩ се пиеше и пушеше тежко, но най-лошо беше положението при Трифон Иванов", припомня блогът Lord of the Drinks. Една от култовите случки в кариерата на Туньо пък се разиграва в швейцарския Ксамакс, когато навръх рождения си ден той донася пиене, за да почерпи съотборниците си в съблекалнята веднага след мач.

Треньорът, естествено, не може да повярва на очите си, а за чужденците Железния защитник става синоним за "разбойник от Балканите, който не се подчинява на нищо". За голямо съжаление цигарите, алкохолът и наднорменото тегло повлияват сериозно на здравето на Трифон и той си отиде от този свят едва на 50 години.

Пол Гаскойн

Известни откъси от мемоарите на Газа говорят най-добре за неговото пиянство. "Една вечер преди мач с Тотнъм се напих яко. Пих уиски, бърбан, шампанско... Пих до сутринта, много ми беше лошо. Станах и отидох на стадиона.

В съблекалнята преди мача пих бира, защото усетих че изтрезнявам. Излязох на терена, вкарах 2 гола и ме избраха за най-добър в мача.“

“Един път пък като играех за Рейнджърс, правех много слабо първо полувреме. На почивката тренерът ме пита: ”Пол, пил ли си?“ Казах: ”Не, не съм тренер, честно!“ А той ми отговори: ”Глупако, бързо пий нещо, играеш ужасно!“ Изгълтах 2 коняка, излязох второто полувреме и вкарах 2 гола и пак ме избраха за най-добър в мача.”

Джордж Бест

Определян за по-добър от Пеле и Марадона, Бест извежда Манчестър Юнайтед до триумф в КЕШ през 1968 г. и получава Златната топка през същата година. Северноирландецът има репутацията на рокендрол звезда, тъй като не може без да си пийне и да ходи по жени.

"През 1969 г. спрях пиенето и жените. Това бяха най-скучните 20 минути в живота ми", признава Джордж Бест. "Похарчих много пари за коли, жени и алкохол. Останалото похарчих за глупости", смята един от най-красивите джентълмени и прелюбодейци в играта.

Гаринча

Радостта на народа израства в бедно семейство с баща алкохолик. Порокът се прехвърля и върху легендарния футболист на Ботафого, който въпреки че покорява световния футболен връх два пъти и впечатлява с магията си, не оставя чашката.

Врабчето има два провалени брака, а случайните връзки го правят баща на общо 14 деца=

Диего Марадона

За пиянството на Дон Диего даваме думата отново на Гаскойн. "Веднъж с Лацио играхме приятелски мач срещу Севиля, където тогава беше Диего Марадона. Излъгах петима от техните и вкарах страхотен гол.

Отидох при Марадона и му казах: "Диего, много съм пиян!" Каква беше изненадата ми, когато той отвърна: "Пол, и аз се наджасках едно хубаво преди мача". Смърдеше на бъчва", си спомня англичанинът.

Дори в последните си години легендарният аржентинец не се отказва от чашката и лекува депресията си, като смесва алкохола с лекарства.

 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай