Виктория Бекъм надви бъдещата кралица

Певицата дизайнер стана номер едно в класация за стил, Мидълтън остана втора

Виктория Бекъм надви бъдещата кралица | StandartNews.com

Херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън може да е най-елегантната кралска особа, но в класацията за моден стил изостава зад Виктория Бекъм. В допитване, обхванало 14 000 европейци, бившата певица от "Спайс гърлс" получи 28% от гласовете, които ѝ осигуряват първото място. Съпругата на принц Уилям заема втората позиция с 24%. Херцогинята е единствената представителка на кралския двор, класирала се в Топ 10. Челната десетка на иконите на стила включва още Киара Ферани, Оливия Палермо, Ели Голдинг, Алекса Чънг, Джейн Бъркин, Ана Кливланд, Лизи Хадфийлд и Бони Стрейндж.

Междувременно Италия - дом на световноизвестни дизайнери и модни къщи като "Prada" и "Versace", беше избрана за най-стилната европейска страна, оставяйки след себе си Франция и Испания, пише БТА. Челната петица се допълва от Великобритания и Швеция. В Топ 10 попадат също Дания, Португалия, Германия, Норвегия и Финландия.

Проучването на сайта за мода Farfetch показва, че над 50% от хората черпят модно вдъхновение от чужди страни, най-често Италия, Франция и Великобритания. Петдесет и шест на сто казват, че обичат да научават нови неща за модата и стила, като 52% имат желание да разширят кръгозора си и да повишат знанията си за международната мода и дизайн.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай