Very Peri е цветът на 2022-а

По традиция в края на годината Pantone обявява какъв ще е цветът на следващата

Very Peri е цветът на 2022-а | StandartNews.com

По традиция в края на годината Pantone обявява какъв ще е цветът на следващата. Институтът, който се занимава с проучване на глобалните трендове и анализ на цветовете, определи за цвета на 2022 г. Very Peri.Това е синьо-лилав нюанс, чието име произлиза думата periwinkle - английското наименование на вечнозеленото растение малка винка.За разлика от емоционалния асансьор и смесените послания в сиво и жълто през 2021 г. Pantone 17-3938 Very Peri изпраща сигнал към всички дизайнери, колористи и създатели на облекло, текстил и интериор за едни по-позитивни времена и тенденцията хората да се настройват една идея по-обнадеждено за следващата година.Pantone определя цвета като нюанс на синьото, обогатен с динамичните тонове на виолетовото и енергията на страстното червено.

Изпълнителният директор на Pantone Color Institute Леатрис Айсмант добавя, че "Вери Пери съчетава вярността и постоянството на синьото с енергията и вълнението на червеното. Далеч по-креативният цвят за 2022 е вдъхновен от нуждата да пренапишем живота си след две години в безтегловност. Изборът точно на този нюанс е повлиян от набиращата популярност метавселена и локдауна в следствие на Covid-19 пандемията.Според института Very Peri трябва да ни донесе оптимизъм, динамика и импулс за творчество и изразяване на креативността. "Излизаме от период на голяма изолация, възприятията ни за света са променени, физическият ни и дигитален живот са се смесили по неочакван начин," допълват от Pantone.

Редица луксозни марки вече интегрираха цвета в последните си колекции. Сред тях са Valentino, Alexis Mabille, Lanvin, Isabel Marant, Iris Van Herpen, Thom Browne, Missoni и Gucci. Някои звезди се появиха пред камерите, облечени с "новия писък на модата". Сред тях бе и Лейди Гага по време на предпремиерата на филма на Ридли Скот "Домът на Gucci", където тя е в ролята на Черната вдовица Патриция Гучи. Тя бе облечена в зашеметяваща лилава рокля на италианската модна марка, представена на модното ревю на Gucci в Лос Анджелис. Визията й бе допълнена  с два акцента от нейните запазени марки: ботуши на висока платформа и секси мрежести чорапи, както и зашеметяващи бижута на Tiffany and Co.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай