В Москва работят за закуска 10 минути, в Женева - пет

Кой колко печели за сутрешна храна

В Москва работят за закуска 10 минути, в Женева -  пет | StandartNews.com

Изчислена цената на закуската в 137 големи града

Агенция Bloomberg проведе любопитно проучване, като изчисли колко време е необходимо на жител на мегаполис да спечели пари за сутрешната си закуска.

Индексът изчислява средната цена на типичната закуска в 137 глобални и регионални финансови центъра. Като образци бяха взети чаша мляко, едно яйце, два тоста и един плод. Изследователите също така изчисляват приблизителното време, което човек отделя за сутрешно хранене.

Според проучването Женева, Дубай, Берн, Люксембург, Сан Франциско и Цюрих са в първите редове на класацията. В тези градове хората сутрин за храна харчат около 1% от дневния си доход. В същото време този процент те изкарват с труда си само за пет минути.

Жителите на Москва се нуждаят от 10,6 минути на ден за целта, като харчат 2,2% от дневния си доход. Средната цена на закуската се оценява на 44 рубли. На жител на Санкт Петербург, за да спечели за храна, му трябват 14.9 минути, като той ще даде 3.11% от приходите си от 21.84 долара за деня (около 1400 рубли).

Най-малко достъпно е сутрешното хранене в Маями, Берлин, Гуанджоу и Торонто. Африканските градове Лагос и Акра заемат последните места в класацията, жителите ще трябва да работят „за закуска“ повече от два часа. В континентален Китай това отнема 30 минути, а жител на столицата Гана ще се нуждае от 2 часа и 15 минути, при това ще даде 28% от приходите си за една закуска.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай