„Умирай трудно“ – най-великият коледен филм

От „20th Century Fox“ най-сетне сложиха край на страстния дебат относно жанра на лентата

„Умирай трудно“ – най-великият коледен филм | StandartNews.com

От години феновете спорят дали екшън класиката на Брус Уилис „Умирай трудно 1“  е коледен филм или не. Сега от „20th Century Fox“ сложиха край на страстния дебат, обявявайки лентата за най-добрата коледна история, разказвана някога.

Ето и само няколко причини, поради които първият „Умирай трудно“ наистина е коледен филм.

Действието се развива по време на празнично офис парти. Очевидно коледните празненства крият много опасности, включително тази Алън Рикман като Ханс Грубър да връхлети върху трапезата ви. Важно е да се отбележи, че всъщност събитията от филма не биха се развили по начина, по който са ни известни, ако не беше Коледа – Ханс, Фриц, Марко и Тео разчитаха именно на купона в офиса, за да реализират пъкления си план.   

Саундтракът е компилация от коледни песни. „Winter Wonderland“, „Let It Snow“, „Christmas in Hollis“ и „Ode to Joy“ могат да бъдат чути по време на екшъна.

Съпругата на Джон Маклейн – култовия образ на Брус Уилис – има коледно име в известен смисъл. Героинята на Бони Беделия носи възможно най-празничното име Holly – от „holy“, което означава „свята“.

Има и подаръци. Много от героите във филма полагат усилия да изненадат празнично своите приятели и семейства.

Носи коледния дух. Джон и Ал имат брачни проблеми, но осъзнават, че семейството е на първо място. Лентата отправя най-важното празнично послание – колко е важно семейното щастие по Коледа.

Накрая вали сняг. Последния път, в който Ел Ей вижда сняг, е през 1962-а. Няма по-добър завършек за истински коледен филм от малко снeговалеж.

Сценаристът на филма също го смята за коледен. Стивън Суза неведнъж е казвал, че „Умирай трудно“ е не по-малко празнична лента, отколкото е „Бяла Коледа“ от 1954-а.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай