ТВ звезди със 7-цифрена заплата

Рийз Уидърспун, Никол Кидман и Дженифър Анистън прибират по милион на епизод

ТВ звезди със 7-цифрена заплата | StandartNews.com

Покрай развитието на стрийминг платформите много от холивудските таланти се пренасочиха към малкия екран. Някои от най-големите имена в бизнеса блестят в сериали, за което са щедро възнаградени. Много от актьорите и актрисите вече могат да разчитат на заплата от един милион долара на епизод, защото фирми като Нетфликс са готови на всичко, за да задържат кинозвездите в своя отбор.

Рийз Уидърспун е сред най-успешните представители на прехода, защото благодарение на нея настъпиха промените. В първия сезон на хитовия „Големите малки лъжи“ двете с Никол Кидман получаваха по 200 хиляди на епизод. Но след грандиозния успех на сериала, Рийз успя да им издейства седемцифрени хонорари. Уидърспун печели още по 1 милион за всеки епизод от „Сутрешното шоу“ по „Apple TV“ и по 1,1 милиона за участието си в „Little Fires Everywhere“, който върви по „Hulu“. Колежките й Дженифър Анистън и Кери Уошингтън също могат да се похвалят с подобни заплати. Експертите твърдят, че скоро стандартът може да се вдигне и до 2 милиона.

Харисън Форд ще направи своя дебют на малкия екран в адаптацията на документалната поредица „Стълбището“. Все още не се знае кога и къде ще излезе сериалът, но според източници Форд иска 1,2 милиона. Стийв Карел и Джеф Бриджис също са сред звездите, които спокойно разчитат на седемцифрени постъпления.

Благодарение на щедростта от страна на стрийминг платформите, големите холивудски имена вече са готови да приемат на сериозно телевизионни роли. Отмина времето, в което киноактьорите можеха да отпишат с лека ръка малкия екран, твърдят екпертите. В момента се води люта битка кой ще привлече най-голямата звезда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай