Топ съвети за мързеливи градинари

Ако ще садите растения, но не сте експерти, най-добре е да се спрете на по-непретенциозни видове

Топ съвети за мързеливи градинари | StandartNews.com

Под озеленяване можем да разбираме както ландшафтна архитектура, така и простичкото поддържане на градината в двора. В района на град София все повече жители предпочитат да избягат от големите комплекси и панелните блокове, намирайки уединение и комфорт в просторни къщи или семейни кооперации с наличие на достатъчно дворно пространство. То е отлично място за отмора и прекарване на топлите пролетни дни и прохладните летни нощи, но също така и далеч по-здравословното място за игрите на малчуганите.

Естествено, за да осъществи тези си функции, дворът следва да премине през качествена процедура по озеленяване в София. За целта ще ви трябват и средства, и усилия. Но ако относно усилията не сте особено мотивирани, то тогава сте попаднали на правилното място. В тази статия сме ви приготвили няколко страхотни съвети за мързеливи градинари, които са подходящи именно за перфектното озеленяване в София:

  • Заложете на качествено и семпло заравняване на площите в градината. Дори не е нужно да засаждате кой знае каква растителност, за да получите едно страхотно дворно пространство, което да декорирате с изкуствени материали, но в естествени земни тонове. Имайте на предвид, че е добре тревните площи да са с идеален равен лек наклон, за да може да се оттича водата при дъжд.
  • Изберете качествена фирма за поддръжка на дворни пространства и озеленяване в София. Ако ви мързи, но държите на лукса и перфектния двор, където да прекарвате по-голяма част от вашето свободно време у дома, парите за подобна инвестиция, определено, си заслужават.
  • Ако искате да имате добре поддържана тревна площ в двора, то на първо място трябва да заложите на перфектната тревна смеска за перфектната визия на така наречения дворен зелен килим. Използването само на райграс не е добър вариант. Всеки експерт ще ви посъветва да заложите на смеска.
  • Направете акценти сред зелената площ с ярки елементи. Това може да е както изкуствено езеро, така и просто малка пътечка, която да оформите с камъчета или обикновени греди, приятно декорирани във Винтидж стил с ефект на състаряване. Ако в двора има само зеленина, той ще изглежда пуст и сякаш не особено завършен.
  • Ако ще садите растения, но не сте експерти, най-добре е да се спрете на някакви непретенциозни видове. Дори не е нужно да знаете кои са те. Отидете в магазина и там на място ще ви консултират относно културите, които искат много грижи, редовно поливане и наторяване, и кои едва ли не растат от само себе си и от слънцето. Най-хубавото е, че сред тези видове има значително количество вечнозелени растения, за които няма нужда да се грижите постоянно.

Приятният и красив зелен двор в София не е нито мираж, нито тема табу. Напротив – и с малко усилия това е постижима мечта, която можете да си извоювате дори насред градската сива действителност. А ако имате малко излишни пари, с професионално озеленяване в София като услуга можете буквално да сътворите чудеса в красивия екстериор на вашия столичен имот. Иска се просто желание и мотивация, малко инвестиция и кураж! Всичко друго се постига!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай