Том Круз забранил специалните ефекти за „Топ Гън 2“

Екшън звездата продължава да изпълнява собственоръчно всички каскади във филмите си

Том Круз забранил специалните ефекти за „Топ Гън 2“ | StandartNews.com

Том Круз е забранил използването на специални ефекти по време на снимките на „Топ Гън: Маверик“. В интервю за „Empire“ екшън звездата разказва за работата по дългоочакваното продължение на класиката му от 1986-а.

„Когато обсъждахме как ще постъпим, осъзнах, че може да постигнем много без компютърни ефекти. Феновете дълго време ме питаха кога ще заснема втора част и това беше едно от условията, които имах – всичко да е автентично. Съвсем ясно заявих на шефовете от студиото: „Нямате представа колко труден за осъществяване ще бъде филмът. Никой до сега не е снимал подобни въздушни сцени и най-вероятно никой няма да го направи втори път, ако трябва да съм честен“, разказва Круз.

Продуцентът на оригинала Джери Брукхаймър, който също се връща на работа за продължението, разкрива, че Том е искал колегите му да изживеят пилотирането на изтребителите.

„В първия филм всички актьори освен него повърнаха, когато се качиха да снимат в самолетите и не успяхме да използваме заснетия материал. Всъщност беше доста забавна гледка. За тази лента Том беше категоричен, че всички трябва да издържат, за да бъдем автентични“, споделя Брукхаймър.

„Топ Гън: Маверик“ тръгва по кината на 17 юли.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай