Сърменов разкри за тежката си борба с Ковид

Директорът на Сатирата влязял в болница

Сърменов разкри за тежката си борба с Ковид | StandartNews.com

На 11 и 18 ноември е премиерата на "Всички обичат Гари" в Сатиричния театър "Алеко Константинов". По този повод Елица Кънчева се срещна с директора на театъра – Калин Сърменов, който играе главната роля – тази на Гари.

„Започнах в Сатиричния театър преди повече от 30 години, като въобще нямах намерение това да бъде толкова много. Въобще нямах представа, че животът ми ще се свърже така. Винаги става така, че човек, когато най-малко предполага или най-много се съпротивлява, после някак си природата му го връща. Аз така бях с децата и със семейството, винаги съм казвал "Не! Семейство, аз и деца – никога!". А сега да видиш – едно, две, три, така че…“ – споделя актьорът в гримьорната.

„Навремето Калата седеше тук. Тук беше Парцалев, а тук беше Нейчо Попов. Аз седнах на мястото на Парцалев, който си беше отишъл точно същата година. Дълъг е разказът как ме посрещнаха и как се държаха с мен. Калата въобще не ме поздравяваше една година. И един ден – първата ми голяма роля, която изиграх тук, те се наредиха всички на първия ред да гледат. Свърши представлението, прегърнаха ме като роден брат, все едно че винаги сме били близки. И аз го питам "Кали, защо така цяла година?". И той ми каза нещо много поучително "Как да стана приятел с теб, преди да знам колко струваш?". Много неща научих от тях, много неща научих в тази гримьорна, много неща е видяла и тя!“ – разказва Калин Сърменов.

Главният герой във "Всички обичат Гари" е музикант. Пиесата разказва за един известен артист в залеза на неговата кариера.

„Ние с тази зараза започнахме да живеем преди две години и си сменихме приоритетите, обърнахме се към по-камерни заглавия. Сега сме много ваксинирани. Във "Всички обичат Гари" нямаме нито един човек, който да не е ваксиниран. В самия театър сме над 50% ваксинираните. Аз съм абсолютно убеден, че зеленият сертификат е нещо задължително и необходимо, но трябваше да се направи по-рано или да се направи по-голяма разяснителна кампания“ – коментира актьорът.

„Ние сме във война. По-цивилизованите от нас народи вече го разбраха и започнаха да се отдалечават от това и започнаха да имат усещането за някакъв вид нормалност. А ние в мига, в който започнахме да се чувстваме добре, сами себе си изядохме. Аз самият изкарах коронавируса преди една година и дълго време криех, за да не бъде нападнат Сатиричния театър и да обясняват разни неща некоректно. Изкарах го доста тежко, бях в болница, видях го от първо лице. Ако не беше доктор Димитър Николаков, сигурно нямаше да можем този разговор“ – споделя Калин Сърменов.

По време на репетициите на "Всички обичат Гари" той е споделил с Александра Сърчаджиева "Ама какъв хубав екип сме!".

„Има някаква енергия, събират се единомишленици, говорят на един език. А има представления, разбира се, няма да ги кажа, в които и до ден днешен като тръгна – все едно отивам на зъболекар. Но има и такива! Разбира се, това те изгражда, не те изгражда само хубавото. Лошото те изгражда повече от хубавото. Хубавото повече може да ти замъгли погледа, лошото те избистря и те прави чувствителен“ – обобщава директорът на Сатиричния театър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай