Смях в „Черешката на тортата“

100 кила, Неделяна, Мила Михова, Диян Савов и Станислава Николова се вихрят в кухнята, Чилева пък победи в Hell’s Kitchen

Смях в „Черешката на тортата“ | StandartNews.com

Музиканти, изпълнители и актьори ще спечелят телевизионните зрители с кулинарни умения в новите епизоди на „Черешката на тортата“ – всяка делнична вечер от 20 часа по Нова. В понеделник кулинарната надпревара започва рапърът Явор Янакиев – 100 кила. Въпреки прякора си, той от няколко години е променил коренно хранителния си режим и изненадва гостите със здравословна веган вечеря. Кани ги в специален за него ресторант, където на помощ за приготвянето на ястията се притичват готвачите Гери и Влади. Менюто включва оризов хляб, таратор, солен пай, а основното блюдо е вдъхновено от наскоро приключило турне в Америка, но разбира се, всичко е сготвено със заместители на животинските продукти. Десертът, който поднася варненският изпълнител, е по рецепта на неговата любима.

Във вторник в кухнята влиза красивата поп певица Неделяна. Макар малкия си опит в кухнята, тя залага на късмета на начинаещия, а и на помощник – нейна приятелка. Менюто, което поднася, се състои от свежа салата, домашна погача по рецептата на баба й, две предястия, лаврак върху бананов лист и тирамису, покрито с ягоди. Вечерята е придружена от уют и добро настроение, а музикалната изненада на прелестната певица слага страхотен финал на вечерта.

Трети домакин в кулинарното дерби е младата оперна певица Мила Михова. Тя посреща гостите в дома си, където ги смайва с кулинарни умения и изобилие на вкусна храна. Талантливата певица е любител не само на готвенето, а и на правилно подбраните напитки към него. Масата е отрупана с два вида салати, свинско с гарнитура от кореноплодни зеленчуци и цели три десерта. Топлата домашна атмосфера и неочакваните подаръци гарантират успеха на вечерта.

Четвъртият домакин в „Черешката на тортата“ е Диян Савов, по-известен като – DJ Dian Solo от Deep Zone Project. Той кани гостите на кулинарно пътуване в „дълбоката зона“. Дидо залага за своето меню на леко пикантна кухня. Безценен помощник е синът му Кристиян. Двамата приготвят ексцентрично поднесена салата, мексиканско ястие с телешко за основно, а за 100 кила – специално блюдо, съответстващо на неговия хранителен режим.  Дидо пленява гостите с музикалната аранжировка и свежия десерт на трапезата. Ведрата атмосфера е съпътствана от шеги, закачки и впечатляваща изненада.

В петък в кухнята се вихри актрисата Станислава Николова, позната на зрителите като Катя Григорова от сериала „Господин Х и морето“. За своята вечеря талантливата дама залага на традиционни български ястия и разбира се, влага щипка артистичност при приготовлението им. На трапезата има селска салата, разядки, домашна баница, пържоли, гарнирани със зеленчуци на фурна, и два десерта. През последната вечер смехът е неотлъчно с компанията, която дори вече си има име - отбор „Чесновка“.

Припомняме още една кулинарна вест -

Веселина Чилева грабна голямата награда във втория сезон на Hell’s Kitchen. Битката за победа беше „кървава“, но равностойна и най-добрите сред най-добрите се изправиха един срещу друг с първите си авторски менюта, с отбори, които сами си избраха сред бившите участници в Кухнята на Ада, сами обучиха и ръководиха с желязна ръка по време на последната вечерна резервация. Краят на тримесечната надпревара за титлата „Най-добър професионален готвач“ на 2019 г. завърши с победа за Чилева, първата жена шампион в Кухнята на Ада.  „Малко жени успяват да оцелеят в тази толкова мъжка професия, но октоподът Чилева успя“, каза на финала шеф Виктор Ангелов. И допълни: „Ти притежаваш изумителна сила и смелост, готварски талант, огромно въображение, експериментатор си, имаш собствен стил и собствен почерк. Който влиза в моя екип, трябва да има силата да променя света, да работи със заразяваща страст, да бъде изключителен мениджър, да вдъхновява хората да го следват, да преобръща представите да модерна кухня“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай