Скандал! Мира Добрева ликвидира култово предаване на БНТ

БНТ на 60 окончателно пада от ефир

Скандал! Мира Добрева ликвидира култово предаване на БНТ | StandartNews.com

Националната телевизия преустановява излъчването на "БНТ на 60". Последното издание на предаването бе излъчено миналата неделя, 19 декември. От следващата година то изобщо няма да присъства в програмната схема и повече епизоди няма да се снимат.

Решението на програмното ръководство на държавната медия е взето само 2 месеца, след като титулярният водещ Драгомир Драганов бе сменен от Мира Добрева.

През октомври от "Сан Стефано" 29 без никакви предварителни изявления наложиха рокадата и тя изненада твърдите привърженици на формата, създаден за 60-годишния юбилей на телевизията майка.

Името на Драго Чая продължи да фигурира във финалните надписи, но сред телевизионерите, които работят зад кадър.

Последва вълна от зрителско недоволство в социалните мрежи и нагнетяване на страстите. Известни личности и обикновени граждани основателно се питаха какво става и изразяваха мнения. Преобладаващото бе, че без Драго Чая, който ври и кипи в създаденото от него предаване, то вече няма да е същото.

В социалните мрежи Мира Добрева дори си изпусна нервите и се самозащити от хейтър с думите "Марш, копелдак!".Напрежението предизвика изявление на директора на БНТ Емил Кошлуков, който бе дипломатичен: "Драго направи 150 издания, както и толкова интервюта. Добре е от време на време да променяме лицата, затова е и смяната".

Пред "Уикенд" самата Мира Добрева сподели неотдавна, че си остават приятели с Драганов, но няма да го търси за съвети, защото допуска, че е наранен.

"Решението кой да води се взема от ръководството на БНТ. Водещият не е човекът, който преценява дали да бъде на екран или не. Като лоялен служител на БНТ се съобразявам с това, което се решава на по-високо ниво", защити се Добрева.

Обикновената замяна на един водещ с друг не доведе до добри резултати. "БНТ на 60" се радва на добра гледаемост само в първите две издания, водени от Мира. В следващите интересът стихва до най-ниската си точка след летящия си старт през 2019 г. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай