Шокиращи температури на Бъдни вечер!

Живакът подскача от -14° до +13°

Шокиращи температури на Бъдни вечер! | StandartNews.com

На шокиращи разлики в температурите у нас ще станем свидетели на Бъдни вечер.

Най-ниските ще паднат до -14°, а най-високите ще са +13°, съобщават от Meteo Balkans.

Утрото на 24 декември отново ще е мразовито с минимални температури от минус 13° до минус 4°. Сутринта ще е по-топла само по морския бряг, където градусите ще са между минус 3°С и минус 2°С , а най-ниски ще са в планинските райони и затворените котловини - до минус 11 – минус 14°.

През деня в петък в страната ще е предимно облачно. Подобрение очакваме в следобедните часове, когато облачността от северозапад постепенно ще се разкъсва и ще се установи слънчево време. Ще духа умерен, а северно от планините временно силен югозападен вятър. 

Преобладаващите минимални температури ще се повишат и ще са между плюс 7° и плюс 11°, малко по-високи в Дунавската равнина - до 12-13°С.

В планините през деня времето ще е предимно слънчево и подходящо за зимни спортове, но ще остане ветровито, като вятърът в повече райони ще е силен от юг-югозапад.  

През следващите 48 часа поради предстоящото затопляне ще се създаде  предпоставка за много висока лавинна опасност. Очаква се и повишаване на нивата на подпочвените води и на реките. 

В София температурите отново ще са сравнително ниски - до минус 7-9°. През деня до обяд ще е предимно облачно, но около обяд и в следобедните часове от северозапад облачността постепенно ще се разкъсва и ще намалява до слънчево. Валежи не се очакват . Максималните температури на въздуха ще се повишат и ще са между 4°-6°. 

В сутрешните часове нивата на фини прахови частици в атмосферата ще бъдат завишени в планинските райони и затворените котловини. Концентрацията на вредни газове ще е между 60-90µg/m3 при средноденонощна норма 50 µg/m3. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай