Шокираща прогноза за Коледа. Говори проф. Рачев

Ще имаме определено топло време

Шокираща прогноза за Коледа. Говори проф. Рачев | StandartNews.com

Преди три дни всички предвиждахме студена Коледа. Трогателно, като на партийно събрание бяхме съгласни, че големият звяр от изток, голямата сибирска мечка ще нахлуе тук със студа. Оказа се, че тя само ще ни перне с опашката във вторник и сряда и ще остане далеч в Сибир”. Това заяви в „Събуди се” в bTV  проф. Георги Рачев.  

Практически сигурно е, че сняг за Коледа в България няма да има. Последните прогнози сочат затопляне около Бъдни вечер и Коледа с поносими дневни температури.

През почивните дни - днес и в неделя, започналото застудяване ще продължи заради нахлуващ от север студен въздух. В събота облачността ще е преобладаващо значителна, но в хода на деня ще има разкъсвания, с по-голяма вероятност в северната половина на страната. Валежите ще са предимно от сняг - в планините, в Предбалкана, високите полета на Западна България и на места в Североизтока

В неделя сутринта ще е особено мразовито с температури до минус 10 градуса в безоблачните райони. В светлата част на деня ще остане студено с температури от нула до 5-6 градуса.

Снежен циклон с център над Европейска Русия носи студено време и в началото на Коледната седмица. В понеделник нахлуването на студ от север ще продължи. Очакват се мощни пориви на леден вятър в западната половина на страната.

Ще има валежи от сняг, но те ще са незначителни в равнинната част на страната. Студът около Коледа ще достигне своята кулминация още вторник-сряда в часовете сутрин с температури в някои западни райони с ясно време до минус 13 - минус 14 градуса.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай