Шеф Роу взе важно решение в "Мастършеф"

Ясни са финалистите на сезона

Шеф Роу взе важно решение в "Мастършеф" | StandartNews.com

Шеф Силвена Роу, шеф Андре Токев и шеф Петър Михалчев избраха петимата финалисти в актуалния сезон на "Мастършеф". На крачка от финала си тръгна домакинята и майка на три деца Цветелина Томиъм, след като допусна дребни, но непростими на този етап от състезанието грешки при приготвянето на специалитет от руската кухня.

„Цвети, присъствието ти в „Мастършеф“ направи нашето кулинарно пътешествие още по-колоритно и вълнуващо“, каза шеф Роу на отпадналата участничка, която е живяла в Тайланд и САЩ, и показа впечатляващи умения в азиатската и американската кухня. „Семейството ми се гордее с моето участие в шоуто. Ще продължавам да готвя и да обикалям света, дори само от кухнята ми“, допълни Цветелина.

Към финала продължават актьорът Стилиян Желязков, хотелиерката Нела Тинчева, шофьорът Мартин Банков, фотографката Мария Жекова и студентът по право Теодор Колев.

В първия кръг от елиминацията хоби-готвачите преминаха през бърз тест, в който трябваше да свържат специфични кухненски помагала с продуктите, за които се използват. Във втория етап те се отправиха на север, за да приготвят кулебяка - традиционен руски пирог с пълнеж от ориз, гъби, лук, сьомга, яйце и  спанак, поднасян на царе и на творци като Пушкин, Чехов и Гогол. Всички се справиха на ниво със задачата, но тестото на Цветелина остана недопечено и тя напусна състезанието.

По време на отборната битка кулинарните таланти трябваше да приготвят основно и десерт за 14 специални гости - бившите участници в седмия сезон на предаването. Капитанът на сините Нела създаде перфектна организация, а резултатът бяха красиви чинии с агнешки котлети с пюре от грах, зеленчуци и винен сос, допълнени от азиатски кексчета с розов ганаш и мус от манго. Лидерът на червените Мартин предизвика хаос в кухнята, който рефлектира в разпилени, неестетични презентации. Гостите обаче харесаха вкуса на телешкия стек с картофени дукеси, гъби и сос „Беарнез“, и на шоколадовия мус с горски плодове, и червеният тим спечели отборната битка с 8 на 6.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай