Шеф Реджеп започва като мияч на 11 години

Хареса ми занаята и започнах да се развивам, разказва готвачът

Шеф Реджеп започва като мияч на 11 години | StandartNews.com

След Кухнята на Ада шеф Реджеп Бадев остана в България. Днес има два ресторанта и прекарва времето си между София и Пловдив. Победителят от последния сезон на Hell's Kitchen България е завършил кулинарната Академия "Грималди" и е работил като главен готвач на голям хотелски комплекс в Германия. Описва себе си като търпелив, креативен и добре работeщ под напрежение.

„Хората те познават. Гледали са те три месеца. Отворих първият си ресторант в Пловдив. Израснах в Италия и винаги съм имал огромно желание да се върна и да си живея в моята си държава. Италия е супер красива и има всичко, но когато се върна тук сърцето ми сякаш тупти по друг начин. Искам да съм пример за младите хора, които искат да се развиват тук”, споделя шеф Раджеп пред Мон Дьо.

„Влязох в кухнята на 11 години. Моят първи сезон на морето. Започнах като мияч. Хареса ми занаята и започнах да се развивам“, спомня си той.

„Баба ми правеше страхотна мусака. Не мога да забравя този вкус. Иначе харесвам италианската кухня, защото е много богата. Всеки регион, а те са 21, има свои традиционни рецепти, които са се готвили от едно време. Готвенето за мен е изкуство“, категоричен е Бадев.

„След 10-тата година в кухнята придобих самочувствие. Не съм гледал нито първи, нито втори сезон на Hell's Kitchen. Случайно се записах, като на игра. Когато ми се обадиха и отидох на първия кастинг, ми стана интересно. Никога не съм бил затворен за толкова време на едно място. Тази изолация за мен беше абсурдна. Първите две три седмици бяха много трудни, докато свикна. После намерих своята тактика и се получиха нещата“, каза още готвачът.

„Най-ценният съвет, който съм получавал в кухнята е, че спокойствието е най-важното. Това е рецептата за успех! Да си автентичен в кухнята означава да си оригинален! Най-странното ястие, което съм консумирал досега, е череп от маймуна. Беше ужасно“, разкрива още той.

„Да отвориш заведение не е толкова елементарно. Работата е свързана с много труд, който често не се забелязва. Аз например ставам в 5.00 ч. всяка сутрин, за да избера продуктите, с които ще работя. Суровините са сред най-важните неща – трябва да са пресни. В бъдеще планирам да си направя собствена градина, за да може да имам постоянно свежи продукти”, споделя Раджеп.

„Любовта те кара да правиш неща, които иначе не би направил. Изоставяли са ме няколко пъти, но не ми пука. И аз съм изоставял. В момента има голям интерес към мен, но съм концентриран върху мечтите и работата си. Нямам излишно време за игри“, категоричен е той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай