Семеен съвет в понеделник решава за Хари и Меган

Това ще е първата семейна среща с участието на принц Хари от избухването на кризата в кралското семейство заради неговото решение

Семеен съвет в понеделник решава за Хари и Меган | StandartNews.com

Кралица Елизабет Втора е насрочила за понеделник съвещание, посветено на намерението на принц Хари и съпругата му Меган Маркъл да се откажат от изпълнение на кралските си задължения и да станат финансово независими, съобщи телевизионният канал "Скайнюз".

Това ще е първата семейна среща с участието на принц Хари от избухването на кризата в кралското семейство заради неговото решение. Заедно с него във фамилното имение Сандрингам, графство Норфолк, ще бъдат баба му, кралица Елизабет, баща му - престолонаследникът принц Чарлз, и по-големият му брат принц Уилям.

На 8 януари принц Хари и Маркъл обявиха чрез "Инстаграм" за намерението си да направят безпрецедентна крачка като се откажат от статута на старши членове на кралското семейство и си гарантират финансова независимост.

На практика това означава отказ от значителна част от церемониалните задължения и привилегии на херцога и херцогинята на Съсекс, които обаче може да запазят сегашните си титли.

Предстои да бъде решено какъв ще е новият им статут, с какво ще им бъде позволено да се занимават, за да се издържат и как ще се осигурява охраната им.

Британски медии съобщават още, че Меган Маркъл ще се включи по телефона в обсъжданията, ако часовата разлика го позволява.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай