Съученичка на Тодор: При лек побой, нямаше да нося карамфили на чина му

Съученичка на Тодор: При лек побой, нямаше да нося карамфили на чина му | StandartNews.com

Ако беше лека телесна повреда, нямаше да нося карамфили на чина му, а щях да ходя на свиждане в болницата". Това разказа пред Нова ТВ съученичка на убития Тодор от Враца.

„Убиха най-доброто момче, което познавах. Опитват се да извъртят нещата все едно е виновен. А ако на убийците дадат 5 години затвор, значи правосъдието ни е ударило дъното. Искат да докажат, че това е лека телесна повреда, а това не е така – цялото му тяло е в синини", продължи момичето

Тази година Тодор е трябвало да завърши училище „Васил Кънчов" и да празнува със съучениците си. Зрелостниците се заричат да продължат да протестират, дори и да стигнат до столицата с протеста си.

Съучениците на Тодор са събрали пари, за да могат да купят венци и цветя за Тодор и да го изпратят в последния му път.

Вече са повдигнати обвинения на двамата братя, пребили до смърт 18-годишния Тодор, защото натиснал клаксона на колата си, докато те пресичали. Обвинени са в причиняването на смърт по непредпазливост.

Появи се непотвърдена информация, че причината за смъртта на Тодор е това, че си е глътнал езика, но от прокуратурата заявиха, че нямат официален доклад от съдебна медицина.

Стотици хора се събраха снощи пред полицията във Враца, скандирайки: „Убийци!" и настояваха да се срещнат с шефа на полицията, който да им обясни, защо посред бял ден в центъра на града се бият и убиват хора.

Врачани искат най-тежкото наказание за двамата братя, задържани за убийството. Те припомниха, че това е трети случай на убит от бой младеж във Враца. Гневът на хората се отприщи, след като научиха как е формулирано обвинението срещу биячите на Тодор: „причиняване на смърт по непредпазливост след нанесена лека телесна повреда".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай