Рики Мартин изненада с нов албум

„Pausa“ съдържа 6 парчета и звездни колаборации

Рики Мартин изненада с нов албум | StandartNews.com

Многократният носител на награди „Грами“ и „Латин Грами“ Рики Мартин зарадва феновете си по цял свят с неочаквана изненада – новия миниалбум „Pausa“. Мартин споделя, че вдъхновението за записа е открил в необикновеното време, в което се намира светът.

„Моментът, в който чух готовите парчета, знаех, че обичайният начин на издаване на албум не е правилният за мен. За първи път в кариерата си исках да споделя проекта си както аз реша и да позволя на момента на „изненада“ да си свърши работата. Това, което ще откриете в този албум е прозрачност, романтика, носталгия и много живот“, допълва Рики.

Мълчанието винаги е било водещ елемент от креативния процес на певеца. Разкривайки най-уязвимата си и деликатна страна, без да се ограничава до конкретен музиканел жанр, звездата преминава през дълъг ретроспективен период на канализиране на емоциите и преживяванията си.

Това, което прави „Pausa“ още по специален е, че всяка една от шестте разнообразни колаборации със Стинг, рапърите Residente и Бад Бъни, Карла Морисън, Diego El Cigala и Pedro Capó, представя своя идентичност и история. Двата хитови сингъла, които Мартин издаде преди месеци – „Cántalo“, с Residente и Бад Бъни, както и оригиналната версия на „Tiburones“, разкриват еволюция и в творческия му стил на писане на музика и текстове. Това се дължи на чувството на абсолютна креативна свобода да мискира щастливи и жизнени мелодии с латино корените си, наблягайки на романтиката и носталгията.

Продуцент е самият Рики, заедно с Хулио Рейс Копело, Montana, Raúl Refree, Residente и Alejandro Jiménez, а в писането на текстовете към песните се включват и самите музиканти, с които Мартин си партнира. Несъмнено това е поредното постижение във впечатляващата кариера на изпълнителя. А за щастие на феновете, красивата история, започнала в „Pausa“, ще бъде доразказана във втори миниалбум – „Play“, който ще съдържа по-бързи и ритмични парчета. 

Заедно с премиерата на „Pausa“, фондацията на Рики Мартин продължава хуманитарната си дейност, като в момента фокусира усилията си в подкрепа на неравностойните общности в Пуерто Рико и Доминиканската Република, които са изложени на голям риск от заразяване с COVID-19.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай