Риана дари 5 милиона за борбата с вируса

Парите са не само за хранителни продукти, но и за предпазно оборудване

Риана дари 5 милиона за борбата с вируса | StandartNews.com

Риана дари 5 милиона долара за борбата срещу коронавируса чрез фондацията си „Clara Lionel“. Парите ще бъдат разпределени между няколко организации – „Direct Relief“, „Partners In Health“, „Feeding America“, „International Rescue Committee“, фонда „Solidarity Response“ на Световната здравна организация и други. Дарението ще подпомогне осигуряването на хранителни продукти в САЩ, тестването и лечението на Ковид-19 в Хаити, Малави и други. Също така ще бъде осигурено допълнително предпазно оборудване за здравните работници в лечебните заведения и диагностичните лаборатории.

„Никога до сега не е било по-важно и по-спешно опазването на маргинализираните общества, които ще бъдат най-ощетени от пандемията. Ние вярваме, че едно от най-силните ни оръжия срещу вируса е готовността ни да се справим с него. Трябва да сме няколко стъпки напред, за да осигурим безопасността на световните здравни работници, които са на първа линия в борбата. Сега е времето за действие“, заяви главният изпълнителен директор на фондацията Джъстийн Лукас.

Риана основа „Clara Lionel“ през 2012-а в чест на баба си и дядо си с цел да работи с обществени организации, подкрепящи образователни и извънредни служби в Карибския регион и Средна Африка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай